sâmbătă, iulie 20, 2024

Alocare record pentru Ministerul Energiei: 4,4 miliarde de lei pentru investiții și tranziția energetică

Custom ad 1

”Am obținut avize favorabile pentru bugetul ministerului energiei în comisiile reunite de specialitate și în comisiile pentru buget. De la bugetul de stat, ministerul nostru primește o alocare de 4,4 miliarde de lei, aproape de trei ori mai mult decât a primit prin legea bugetului de stat pentru 2023. 1 miliard merge la schema de compensare-plafonare, care va rămâne așa cum este, asigurând românilor facturi la un preț redus. Exact așa cum am promis.

Avem de asemenea fonduri pentru exproprieri necesare pentru proiectele de investiții în capacități hidro, inclusiv amenajarea de pe Siret, de lângă Pașcani. Exact așa cum am promis. Se întâmplă asta după mulți ani în care sumele alocate pentru aceste obiective au fost zero și mulțumesc ministrului de finanțe, Marcel Boloș, pentru tot sprijinul.
Centrala pe gaz de la Iernut primește peste 90 de milioane lei și avem toate șansele să finalizăm cea mai așteptată investiție în sectorul energetic românesc. Termenul estimat de punere în funcțiune este decembrie 2024. Se lucrează cu sute de oameni pe șantier, după ani mulți de blocaje. Așa cum am promis.

Avem și credite bugetare de aproape 3,5 miliarde de lei din Fondul pentru Modernizare, fonduri pentru susținerea tranziției energetice a României. Plus peste 2 miliarde pentru PNRR, investiții în producția de energie solară și eoliană.

Este un buget perfect? Nu. Dar în condițiile actuale, peste 80% din fonduri sunt pentru investiții. Exact așa cum am promis.”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul PNL al Energiei.

Sursă: PNL Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole