vineri, aprilie 26, 2024

PNL a contribuit la rezolvarea crizei din sistemul medical

Custom ad 1

Parlamentul a adoptat cu succes proiectul de lege propus de parlamentarii liberali, satisfăcând astfel revendicările angajaților din Casele de Asigurări de Sănătate. În urma acestei decizii, liderii sindicali au anunțat încheierea protestelor în toată țara.

PNL a contribuit la rezolvarea crizei din sistemul medical
PNL a contribuit la rezolvarea crizei din sistemul medical

Proiectul de lege votat în urmă cu două zile, susținut de sindicatele din domeniu, vizează majorarea salariilor fără a pune presiune pe bugetul de stat. Acesta se bazează pe veniturile proprii ale CNAS, reprezentând doar 0,08% din fondurile Casei. Această măsură va corecta inechitățile salariale în sistem.

PNL continuă să susțină prioritizarea sănătății în discuțiile din coaliție privind bugetul anului viitor, pledând pentru o creștere a finanțării în domeniu.” a declarat Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău.

Ca urmare a discuțiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat că angajații caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente. Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reușit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaților CNAS.

Le mulțumesc pentru susținere colegilor liberali și în mod special președintelui PNL, Nicolae Ionel Ciucă, care au înțeles cât de important este să deblocăm criza din sănătate. Fac mențiunea că adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat și că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS. În același timp, am reparat o inechitate, pentru că profesioniști din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câștigau mult mai puțin decât angajați din alte instituții cu funcții similare. Un sistem nu poate fi cu adevărat performant și eficient fără oameni profesioniști și motivați.

Este un proces început de câteva luni de zile care se finalizează într-o perioadă plină de provocări, însă orice amânare a soluționării ar fi echivalat cu un blocaj.”, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu.

Sursă: PNL Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole