vineri, aprilie 26, 2024

Noaptea Cercetătorilor Buzău

Custom ad 1

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi organizează şi în acest an, în data de 29 septembrie, în intervalul orar 17:00 – 22:00, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Reconnect, proiect de anvergură internațională, care se adresează minţilor curioase, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Ca de obicei, participanții la Noaptea Cercetătorilor își propun să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Nu vor lipsi experimentele chimice spectaculoase, demonstrații cu roboți, întâlniri de gradul zero cu polițiști și cu testele lor anti-drog și antialcool, întâlniri cu medici și specialiști în descarcerare și, nu în ultimul rând întâlniri cu specialiștii facultăților care au sucursale la Buzău. Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Locație și program: EUROCAMPUS, strada Hangarului nr. 8, pe data de 29 septembrie.

Programul este următorul:

Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila

  • Atelier 1: Chimia si ecologia – ştiinţe conexe (Prezentarea unor experimente cu importanţă în viaţa de zi cu zi şi utile pentru controlul poluării factorilor de mediu).
  • Atelier 2: Agricultură de precizie (Prezentarea unor tehnologii modern specific agriculturii din Insula Mare a Brăilei).

Facultatea de Drept și Științe Administrative – UDJG

  • Atelier: Valorificarea urmelor în criminalistică.

Facultatea de Educație Fizică și Sport – UDJG

  • Atelier: Sport – Sănătate – Știință (Îți place să faci sport? Te preocupă sănătatea ta? În cadrul atelierului „Sport – Sănătate – Știință” îți vom explica și arăta cum sportul și știința te pot ajuta să îți menții în condiții optime starea de sănătate fizică, dar și starea de bine mintală)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău

  • Atelier: Tehnici de prim-ajutor. Împreună putem salva vieți.

Inspectoratul de Poliție Județean Buzău (structuri participante: Biroul Siguranța Școlară, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic)

  • Atelier 1: Trusa criminalistului, pe înțelesul tuturor (în interior)
  • Atelier 2: Siguranța ta contează – Polițiștii te TESTează ! (pe platforma EURO CAMPUS)

Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău

  • Atelier 1: Tehnici speciale de intervenție – rolul tehnologiei în misiunile de ordine publică
  • Atelier 2: Misterele Jandarmeriei montane

Centrul Europe Direct

  • Atelier 1: Descoperă Europa. ReCoNnect – Research for Health este organizat într-un consorțiu din care fac parte Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare Pentru Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei, Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul de Științe Spațiale, Institutul de Fizică Atomică, Universitatea din București, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Link eveniment: Noaptea Cercetătorilor Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole