duminică, aprilie 28, 2024

”Purtăm ie cu mândrie”, un eveniment marca Organizației Femeilor Liberale Buzău ajuns la a doua ediție

Custom ad 1

Ziua Internațională a Iei este sărbătorită în fiecare an pe 24 iunie. Această zi are ca scop promovarea și recunoașterea valorii culturale și artistice a iei ca simbol al identității românești. Ia este considerată un simbol al tradiției și al meșteșugului popular românesc. Broderiile bogate și motivele tradiționale reprezentate pe iie reflectă diversitatea și frumusețea tradițiilor și culturii românești. Ia a fost inclusă în Patrimoniul Cultural Imaterial al UNESCO în anul 2013.

Ziua Internațională a Iei a fost sărbătorită la Casa cu Blazoane de la Chiojdu, în cadrul unui eveniment organizat de Organizația Femeilor Liberale Buzău. Ajuns la a doua ediție, evenimentul ”Purtăm ie cu mândrie” s-a desfășurat într-o zona încărcată de istorie și de frumos și a onorat contribuția generațiilor de femei care și-au adus aportul la crearea și transmiterea iei, veșmânt unic și simbol al autenticității românești.

”Purtăm ie cu mândrie”, un eveniment marca Organizației Femeilor Liberale Buzău
”Purtăm ie cu mândrie”, un eveniment marca Organizației Femeilor Liberale Buzău

Ziua Internațională a Iei a fost o zi minunată de vară în care am avut oportunitatea să mă reîntorc acasă, în aceeași așezare de poveste de care îmi amintesc cu drag și acolo unde am în minte chipul blând al primei mele educatoare, doamna Cornelia Spânu.
Pentru așa bucurie trebuie să mulțumesc Organizației Femeilor Liberale Buzău, care astăzi au pregătit un eveniment deosebit dedicat sărbătorii portului nostru tradițional: “Purtăm ie cu mândrie” a avut loc la Casa cu Blazoane din comuna Chiojdu și a fost modul perfect de a sărbători ia noastră românească: prin cântece, prin ateliere creative în care s-au realizat produse cu motive tradiționale și printr-o paradă minunată a costumelor tradiționale.
Mulțumesc doamnelor liberale și pentru șansa de a împărtăși un vis și un proiect la care lucrez de ceva timp: acela de a pune pe harta turismului comuna Chiojdu, un loc de vis din județul Buzău, care oferă turiștilor evadarea de care au nevoie, cu un peisaj spectaculos și cu delicatese savuroase. Primul pas care ne va aduce mai aproape de obiectiv: ateliere de reînviere a tradiției la Chiojdu. Ne revedem curând!” a declarat Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău.

”Purtăm ie cu mândrie”, un eveniment marca Organizației Femeilor Liberale Buzău
”Purtăm ie cu mândrie”, un eveniment marca Organizației Femeilor Liberale Buzău

La eveniment au mai participat și Președinte OFL România, senator Nicoleta Pauliuc, președintele OFL Buzău Marieta Boloș, senatorul PNL Vlad Mircea Pufu, prefectul județului Buzău Daniel Țiclea , primarul comunei Chiojdu, Gheorghe Neamțu.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole