joi, iunie 13, 2024

ACTUALITATE | Petre Emanoil Neagu, prezent la Forumul economic al municipiului Chișinău, ediția 2022 „Invest in Chișinău”

Custom ad 1

În perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2022, Primăria Chișinău a organizat Forumul economic al municipiului Chișinău, ediția 2022 „Invest in Chișinău”.

Evenimentul a avut ca scop stabilirea unei punți de legătură cu potențialii investitori și impulsionarea implementării proiectelor investiționale, care să ofere beneficii comunității de afaceri și totodată să susțină edificarea unui oraș modern, cu o infrastructură dezvoltată și servicii calitative, oferind astfel condiții de viață mai bune locuitorilor orașului. La Forum au participat peste 500 de invitați: oameni de afaceri, experți în economie, investitori și donatori străini, reprezentanți ai mediului academic și ai sectorului asociativ, precum și delegații oficiale ale orașelor înfrățite și orașelor partenere cu Chișinăul.

Petre Emanoil Neagu, prezent la Forumul economic al municipiului Chișinău, ediția 2022 „Invest in Chișinău"
Petre Emanoil Neagu, prezent la Forumul economic al municipiului Chișinău, ediția 2022 „Invest in Chișinău”

Printre invitați s-a numărat și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu care a declarat, la finalul evenimentului: ”Am participat cu bucurie la primul Forum Economic al municipiului Chișinău „Invest in Chișinău”! O inițiativă lăudabilă, un eveniment reușit, o experiență interesantă pentru toți participanții. Felicitări Primăriei Municipiului Chișinău pentru organizare, cred că această ediție reprezintă începutul unui eveniment ce va deveni tradiție!

Petre Emanoil Neagu, prezent la Forumul economic al municipiului Chișinău, ediția 2022 „Invest in Chișinău"
Petre Emanoil Neagu, prezent la Forumul economic al municipiului Chișinău, ediția 2022 „Invest in Chișinău”

În cadrul reuniunii au fost abordate diverse subiecte axate pe atragerea investițiilor în municipiul Chișinău: provocările și oportunitățile investitorilor din capitală, dezvoltarea urbană în viziunea antreprenorilor, Chișinău – Oraș Verde, Smart City, mobilitatea și turismul urban, dezvoltarea sustenabilă a municipiului etc. De asemenea, în cadrul Forumului a fost prezentată Strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău pentru anii 2020-2030, harta investițională a capitalei (care include peste 60 de obiective atractive pentru investiții din domeniile: imobiliare, funciare, social-educaționale, divertisment, dar și obiecte pentru parteneriate publice-private, cu referire la modernizarea rețelei de iluminat public, implementarea e-ticheting-ului, implementarea proiectului parcări electronice, eficientizarea traficului prin includerea transportului alternativ, managementul deșeurilor solide și altele.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole