joi, mai 30, 2024

ACTUALITATE | Au fost finalizate lucrările de reabilitare la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău

Custom ad 1

Au fost finalizate proiectele de reabilitare efectuate la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, iar copiii ce nevoie speciale din Buzău au putut începe noul an școlar în spații potrivite și adaptate nevoilor lor.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău
Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Buzău a fost înființat la data de 1 ianuarie 2007, având ca principal scop asigurarea un mediu şcolar incluziv, în care drepturile şi demnitatea elevilor cu dizabilităţi să fie respectate. Deși sunt diferiți, copiii cu deficienţe au aceleaşi trebuinţe de bază în creştere şi dezvoltare ca toţi copiii. ”Oferirea tuturor condițiilor persoanelor cu dizabilități reprezintă o prioritate pentru mine. Este foarte important să le înțelegem nevoile, să-i susținem și să le fim aproape.”, declara președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în cadrul vizitei efectuate în vara anului trecut pe șantierul de pe strada Horticolei.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău
Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău

Câteva dintre obiectivele acestui centru sunt: asigurarea unui complex de servicii (terapii logopedice, de psihodiagnoză, compensatorii, stimulatorii) care să valorifice/ să stimuleze potenţialul fiecărui copil, indiferent de natura sa şi oricât de neînsemnat ar părea în raport cu potenţialul copilului fără deficienţe; asigurarea caracterului diferenţiat al învăţării şi recuperării în funcţie de nevoile, cerinţele şi potenţialul elevilor; implicarea a cât mai mulţi elevi în cadrul activităţilor şcolare şi extraşcolare realizate în parteneriat precum şi în activităţile cercurilor educative; dezvoltarea unui curriculum opțional care să valorifice dorinţele, potenţialul şi aptitudinile fiecărui elev; utitilizarea eficientă a resurselor disponibile pentru asistenţa acordată copilului cu cerințe educaționale speciale; abilitarea şi perfecţionarea continuă a cadrelor didactice în domeniul psihopedagogiei speciale şi al lucrului cu elevul cu deficienţă mintală severă şi cu deficienţe asociate; dezvoltarea managementului şcolii şi al clasei conform principiului ”resursa urmează copilul”; promovarea imaginii şi activităţii şcolii în cadrul comunităţii; orientarea şi informarea în carieră a elevilor; șanse egale pentru toţi copii.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău
Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău

Curiozitatea, emoția, bucuria, dorința de a fi mai buni să vă însoțească în noul an școlar, dragi elevi! Părinți și profesori, vă doresc multă înțelepciune și răbdare pentru a le ghida pașii și a-i susține spre atingerea potențialului lor maxim! O mare bucurie pentru mine este că acest an școlar a început mai frumos pentru elevii și profesorii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău. Au fost primiți cu brațele deschise în „casă” nouă, reabilitată în urma finalizării proiectului „Eficientizarea energetică a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Buzău”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2012-2020”, a declarat Petre Emanoil Neagu astăzi, la deschiderea noului an școlar, în cadrul vizitei făcute la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău.

Sursă foto: Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole