22.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

ACTUALITATE | A fost lansată monografia comunei Cernătești: ”Cernătești, prezentare istorico – geografică”

Custom ad 1

Prefectul județului Buzău, Daniel – Marian Țiclea, a fost prezent, marți, la un eveniment important pentru comunitatea din localitatea Cernătești: lansarea monografiei comunei, sub titlul ”Cernătești, prezentare istorico – geografică”, lucrare semnată de prof. Viorel Suditu, coautor Ion Nicolescu. Monografia este nimic altceva decât rezultatul a zeci de ore de muncă și cercetare, în urma căreia cei doi autori au reușit să adune o serie de informații despre istoria comunei, mai puțin știute de cei tineri.

Monografia comunei Cernătești: ”Cernătești, prezentare istorico - geografică”
onografia comunei Cernătești: ”Cernătești, prezentare istorico – geografică”

Cu această ocazie, au fost premiate cele mai longevive cupluri, oameni care trăiesc bucuria de a fi împreună de cel puțin 50 de ani.

Salut aplecarea comunității din Cernătești pentru prioritizarea identității locului. Faptul că oamenii de aici își asumă cu tot sufletul istoria comunei, tradițiile zonei, faptul că au o viață culturală iar infrastructura permite ca drumul dintre Buzău și Cernătești să nu dureze mai mult de 20 de minute sunt aspecte care pot conduce la creșterea atractivității zonei.
Dragi locuitori ai comunei Cernătești, profitați de toate aceste avantaje pe care vi le oferă locul în care trăiți și mergeți mai departe cu dezvoltarea zonei”, a declarat, în cadrul evenimentului, prefectul județului Buzău, Daniel – Marian Țiclea.

Lansarea monografiei comunei Cernătești: ”Cernătești, prezentare istorico - geografică”
Lansarea monografiei comunei Cernătești: ”Cernătești, prezentare istorico – geografică”

Monografiile sunt valoroase pentru istoria oricărei comunități. Au rolul de a nu da posibilitatea generațiilor mai tinere să uite istoria locului în care s-au născut sau au ales să trăiască. Acestea sunt, în general, lucrări de o mare complexitate, ele conținând date și cifre ce cuprind toate sferele vieții spirituale și social-economice ale unei localități sau arii geografice mai largi și ale comunităților lor umane.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente