6.1 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

ACTUALITATE | DN2E85 va fi extinsă pe 4 benzi pe mai multe tronsoane între Buzău și Oreavu

Custom ad 1

DN2E85, așa zisa ”șosea a morții”, se extinde pe 4 benzi pe mai multe tronsoane dintre Buzău și Oreavu.

După aproximativ un an de insistențe prin declarații publice, întrebări oficiale și neoficiale, în sfârșit a început expertiza tehnică pentru proiectul privind ”Îmbunătățirea condițiilor de circulație pe DN2 între km 117+400 și km 141+100”, adică tronsonul dintre Mărăcineni și Oreavu.

DN2E85 va fi extinsă pe 4 benzi pe mai multe tronsoane între Buzău și Oreavu
DN2E85 va fi extinsă pe 4 benzi pe mai multe tronsoane între Buzău și Oreavu

Acesta este doar un prim pas care prevede extinderea șoselei la patru benzi, câte două pe sens, urmând ca în urma expertizei să fie stabilite detaliile tehnice prin care se va extinde șoseaua. Contractul a fost semnat pe data de 20.06.2022, cu termen de începere a expertizei 20.07.2022, expertiză ce trebuie finalizată în 60 de zile, adică până la 19.09.2022.

România rămâne fruntașă în UE la numărul de morți pe șosele, iar una din șoselele pe care au loc accidente mortale este E85. Până când va fi gata Autostrada Moldovei, este important să fie duse la îndeplinire proiecte mici, care să ofere șoferilor și pasagerilor siguranță în trafic.

Vreau să mulțumesc autorităților că au sprijinit acest proiect și am propus Ministerului Transporturilor ca acolo unde se va extinde șoseaua să fie instalați parapeți de beton între cele două sensuri de mers, astfel încât șoferii teribiliști să nu mai poată intra în depășiri periculoase.” a declarat Gabriel Avrămescu, președintele PNL Buzău.

Sursă: PNL Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente