17.7 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

CULTURĂ | Ediția 17 a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU, la jumătate de drum

Custom ad 1

Festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU se desfășoară în această săptămână, până pe 18 iunie, cu o selecție de spectacole valoroase pentru spațiul teatral românesc, o expoziție de costume elisabetane și un atelier special de scenografie pentru tinerii buzoieni.

Aplauzele încă răsună seară de seară în Teatrul „George Ciprian” din Buzău, iar activitățile cu specific teatral sunt în toi. Publicul buzoian așteaptă cu nerăbdare reprezentațiile semnate de Răzvan Mazilu, Cristian Ban, Sânziana Stoican și Radu Iacoban. Spectacolele care urmează să fie vizionate în cadrul festivalului aparțin de instituții teatrale importante, precum Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești și Teatrul EXCELSIOR București.

În foaierul teatrului, o expoziție permanentă de costume elisabetane, „Shakespeare in love”, îi întâmpină, cu eleganță și materiale sofisticate, pe spectatori. Curatorul și coordonatorul acestei expoziții este scenografa prof.univ.dr. Ștefania Cenean, totodată membră a juriului festivalului. Tot la intrarea în teatru, este plasat și un stand de carte de teatru publicată la Fundația Culturală „Camil Petrescu”.

În același timp, elevii din Buzău au prilejul de a experimenta confecționarea de costume în cadrul atelierelor de scenografie aflate sub coordonarea scenografei prof.univ.dr. Ștefania Cenean, asistată de studenții Departamentului de Scenografie, Facultatea de Teatru, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București. Acest workshop se desfășoară pe durata a patru zile, urmând să se concluzioneze vineri, pe 17 iunie. Întâlnirea tinerilor cu creația de costume are loc la Teatrul „George Ciprian” Buzău, într-o atmosferă de lucru armonioasă, menită să le facă adolescenților buzoieni cunoștință cu meșteșugul și arta scenografiei.

Despre atelier, prof.univ.dr. Ștefania Cenean:
Ne bucurăm să fim la Buzău cu un eveniment foarte frumos pe care l-am realizat în cadrul Departamentului de Scenografie, Facultatea de Teatru, UNATC, expoziția de costume elisabetane. În cadrul acestei expoziții, avem și un workshop, în care ne propunem să antrenăm câțiva tineri doritori să afle tainele costumului de teatru. Bineînțeles că materialele utilizate vor fi alese într-un mod nonconformist, stimulându-le imaginația și creativitatea. Costumele vor fi din hârtie, acest tip de alegere a materialului fiind atipic pentru costumul de teatru. Pe scurt, este un fel de joacă creativă pentru tinerii de la Buzău, cu vârste între 14 și 19 ani, din clasa a 8-a până în a 12-a. După prima zi de workshop, simt că sunt chiar bucuroși și doritori să continue cele patru zile de workshop.

Nu ratați ultimele zile ale Festivalului!

Sursă: Teatrul George Ciprian

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente