joi, iunie 13, 2024

Buzău Fest și Zilele Chișinăului la Buzău, un festival comun care a scos din casă mii de buzoieni

Custom ad 1

Astăzi se încheie ”Buzău Fest” și ”Zilele Chișinăului la Buzău”, care au avut loc în perioada 02 – 05 iunie, la Sărata Monteoru.

Buzău Fest - Parada cu torțe
Buzău Fest – Parada cu torțe

Festivalul a debutat joi, cu tradiționala paradă cu torțe, o reconstituire antică și o lecție vie de istorie, la care au participat trupele Garda Apulum (Alba Iulia), Terra Dacica Aeterna (Cluj Napoca), Historia Renascita (Pitești) și Nimfele Dace (Zalău). La Sărata Monteoru și la Buzău vizitatorii au putut participa la un târg al meșterilor populari, expoziții și la ateliere de pictură, de tras cu arcul și de păpuși. Au avut loc degustări de produse tradiționale buzoiene și o paradă de port popular. În ceea ce privește concertele, Inna, The Motans și Zdob și Zdub au fost capete de afiș pentru amatorii de distracție participanți la această ediție a festivalului.

Sâmbătă după amiază s-a încheiat și circuitul de ciclism ”Tradiții și istorie în 400 km (Chișinău-Sărata-Monteoru)”, pe care l-au parcurs buzoienii Cristi Mănăilă și Viorel Vișan.

Au fost câteva zile pline de artă, cultură și divertisment, care i-au scos pe buzoieni din case, din rutina zilnică și din izolarea intervenită în urma pandemiei, care ne-a ținut pe toți departe unul de celălalt.

Unde-s mulți, puterea crește! Aseară am fost atât de mulți la Sărata-Monteoru încât am creat împreună evenimentul din Buzău cu cea mai mare participare după ’90! Nu pot spune decât „Vă mulțumesc!” La finalul unui eveniment reușit avem tendința să spunem „mai bine de atât nu se putea”. Dar voi ați demonstrat că ați putut în fiecare zi mai bine, ați fost mai mulți, mai energici, mai implicați și mai frumoși.”, a declarat pe o rețea de socializare Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, la încheierea festivalului.

Sursă foto: Petre Emanoil Neagu

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole