22.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

ACTUALITATE | Târgul Drăgaica deschis pentru buzoieni, în perioada 9 – 26 iunie

Custom ad 1

În fiecare an, în a doua jumătate a lunii iunie, buzoienii se pot bucura de Târgul Drăgaica, care este cunoscut drept cel mai vechi târg din zona Munteniei, încă de pe vremea lui Dimitrie Cantemir. Tuturor ne place puțină distracție, însă puțini sunt cei care știu că prima oară Târgul Drăgaica a fost menționat în urmă cu peste 300 de ani, respectiv în anul 1716, de către Dimitrie Cantemir, în lucrarea sa ”Descriptio Moldavie”, ca având un rol deosebit de important pentru comerț, Buzăul aflându-se la întretăierea drumurilor comerciale care legau Dobrogea cu Brașovul și Transilvania, Moldova și Țara Românească.

Pe lângă importanța comercială, târgul de la Buzău are și o semnificație simbolică. Ziua de 24 iunie este și ziua strângerii recoltelor sau Sânzienele, cum sunt numite în popor. Mai demult, în această zi aveau loc o mulțime de ritualuri de dimineață până seara, ca răsplată pentru grânele îmbelșugate. Fetele se îmbrăcau în port popular, își puneau coronițe din flori de câmp pe cap și la brâu și se îndreptau spre câmpul cu rodul cel mai bogat. De acolo culegeau spice pe care le aduceau în sat, unde încingeau o horă, iar petrecerea dura până dimineață. În același mod, în vremurile de demult, când se termina Târgul Drăgaica, în ultima zi se încingea cea mai mare petrecere.

Anul acesta, Primăria Municipiului Buzău, prin „Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman”, invită buzoienii să se bucure din nou, fără restricții, de Târgul Drăgaica, între 9 și 26 iunie.

Pe scenă vor urca artiști valoroși, care ne vor încânta cu muzica lor în fiecare zi. Fie că sunteți fani pop, rock, muzică populară, folk, muzică de petrecere sau șlagăre românești, sunteți așteptați în fiecare zi la Drăgaică.

În perioada 9 – 26 iunie veți merge la concertele susținute de Carlaˈs Dreams, Monica Anghel, Jazzapella, Iris, Mircea Baniciu, Taraful Rutenilor, Killa Fonic, WRS, Taraf de Caliu, 3 Sud Est, Delia și mulți alți artiști de top.

Programul Târgului Drăgaica
Programul Târgului Drăgaica

Deschiderea evenimentului va avea loc pe 9 iunie, de la ora 18:00, iar apoi vom urca pe scenă Sunet de Bucium, Andreea și Cristian Micu, Loredana Răduță, Tatiana Răduță și Carlaˈs Dreams.

Puteți urmări pagina de Facebook Drăgaica Buzău, pentru a fi la curent cu programul fiecărei zile și să vizitați Târgul Drăgaica pentru a vă bucura de surprizele pregătite pentru buzoieni.

Drăgaica 2022 este un eveniment realizat cu sprijinul Timișoreana.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente