12.1 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

FOTO | Prima doamnă a oraşului, singura care nu este plătită din bani publici! Vezi aici ce au în comun jumătăţile celor din imagine

Custom ad 1

Analizând la o simplă trecere cu vederea imaginea alăturată, am realizat faptul că soţiile tuturor celor din imagine, cu o singură excepţie, chiar prima doamnă a oraşului, Rodica Toma, sunt plătite din bani publici. Aşadar, de la stânga la dreapta.

Mihaela, soţia senatorului Ţepeluş, este profesoară la Şcoala Generală nr. 11, de unde (potrivit declaraţiei de avere a social-democratului) a încasat puţin sub 50.000 de lei în anul 2020.

Ionela, soţia deputatului Romeo Lungu, lucrează în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Buzău, instituție de la care a primit suma de 77.300 de lei în decursul anului 2020.

Dacă în primele două situaţii putem vorbi de competenţe care să justifice veniturile anuale, în cazul următor, nu doar noi ne-am ridicat semne de întrebare, ci şi jurnaliştii de la Newsweek.

Sursă foto: Newsweek via Facebook
Sursă foto: Newsweek via Facebook

Gabriela Otilia Romaşcanu, soţia Ministrului Culturii Lucian Romașcanu este, potrivit ultimei declaraţii de avere a soţului, casnică. Aceasta a încasat anul trecut 75.600 RON indemnizaţie de creştere copil, după soții Romașcanu au devenit părinții unei fetiţe. La botez, familia Romaşcanu a încasat, potrivit declaraţiei de avere a actualului ministru, aproximativ 50.000 de euro.


În declarația de avere depusă în decembrie 2016, senatorul Lucian Romașcanu a menționat că soția sa era consilier parlamentar și director de evenimente la Secoma SRL, firmă deținută de soțul său.
În declarația de avere din 2018 (după ce, în declarațiile anterioare, singura schimbare fusese dispariția postului de director de evenimente din cadrul Secoma SRL), Gabriela Otilia Romașcanu apare ca fiind nu doar consilier parlamentar, ci și consilier principal la Ministerul Apărării și consilier superior la Secretariatul General al Guvernului. În paralel, soțul era și ministru al Culturii, nu doar simplu senator.

Conform declarației de avere din 2019, doamna Romașcanu și-a adăugat alte poziții în portofoliu, tot la stat: a devenit membră a Consiliului de Administrație al Teletrans și membră în Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Maritime SA. E adevărat, a pierdut postul de consilier principal de la MApN, dar îl avea încă pe cel de la SGG.

Potrivit declarației depuse în 2020, doamna Romașcanu a rămas doar consilier parlamentar. Dar a și născut între timp al doilea copil al familiei, ceea ce ar explica de ce nu a mai colecționat și alte posturi la stat.

Pe scurt: consilier parlamentar, consilier la Ministerul Apărării, la Secretariatul General al Guvernului, membru în CA al Teletrans și al Companiei Naționale Administrarea Porturilor Dunării Maritime SA în numai doi ani.

Cum de este atât de competentă soția senatorului PSD Lucian Romașcanu, fost ministru al Culturii? Și are legătură obținerea acestor posturi cu ascensiunea soțului în PSD?

A răspuns pentru Newsweek România chiar Lucian Romașcanu: „Deocamdată este în concediu de maternitate. Din ce știu eu, a ajuns (consilier parlamentar – n.r.) în urma unui concurs la Biroul Permanent de la Camera Deputaților. Eu sunt doar soțul. Este decizia dumneaei de a vă răspunde. Știu că a fost membră în consiliile de administrație. Lucra la Guvern pe vremea aia. Era la cabinetul vicepremierului Ciolacu.”

Rodica Toma, soţia primarului Constantin Toma. Sursă foto: buzoienii.ro

Prima doamnă a oraşului, singura angajată la privat

Rodica Toma, soţia primarului Constantin Toma, edil al Municipiului Buzău lucrează la o societate agricolă din comuna Ziduri, de unde a încasat în 2020 puţin peste 35.000 de lei, un salariu decent pentru postul de director pe care îl ocupă. Rodica Toma este singura soţie de politician buzoian cu funcţie înaltă, membru al PSD, care nu primeşte bani de la stat.

Alina Petre (centru). Sursă foto: Facebook

Fosta doamnă Petre, „moştenire lunară” de aproximativ 8.000 de lei şi un imobil ANL

Alina Gabriela şi Adrian Petre au divorţat recent. Actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău nu ne-a putut răspunde la întrebarea privitoare la venitul actual al fostei sale soţii sau poziţia pe care o ocupă, precizând: „Nu am cum sa răspund la aceste întrebări pentru ca nu cunosc veniturile rudelor mele.” Potrivit surselor noastre, Alina Petre continuă să fie angajată la stat, de unde obține un venit lunar de aproximativ 8.000 de lei. Potrivit aceloraşi surse, beneficiile mariajului cu Adrian Petre s-ar fi materializat într-un imobil ANL, în care aceasta locuieşte în prezent. Întrebat dacă îşi aduce aminte datele notate în ultima declaraţie de avere în care a fost trecută şi fosta sa soţie, în speţă veniturile acesteia şi angajatorul, precum şi faptul că aceasta ar locui în prezent într-un apartament ANL luat pe numele său, Adrian Petre Robert nu a dorit să dea curs întrebării.

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente