vineri, aprilie 19, 2024

ACTUALITATE | Peste 360 de incendii de vegetație uscată înregistrate în județul Buzău de la începutul anului

Custom ad 1

În urma valului de incendii de vegetație uscată înregistrate pe raza județului Buzău, prefectul județului Daniel Țiclea a convocat duminică, la ora 10.00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În urma ședinței de lucru, s-a decis ca în termen de 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean să analizeze măsurile urgente ce trebuie dispuse pe raza a 8 UAT-uri pe care s-au înregistrat în ultima vreme numeroase incendii, cu suprafețe mari care au fost mistuite de flăcări: Berca, Beceni, Scorțoasa, Săhăteni, Merei, Pietroasele, Cernătești și Breaza.

De asemenea, s-a hotărât ca în toate U.A.T.-urile din județul Buzău, cu excepția celor două municipii, Buzău și Râmnicu Sărat, să se întrunească, în termen de 24 de ore, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, în vederea evaluării situațiilor de urgență a stărilor potențial generatoare de situații de urgență precum și a iminentei amenințări a acestora și stabilirii de măsuri și acțiuni specifice. De asemenea, C.L.S.U. vor dispune măsuri urgente de verificare a operaționalității mijloacelor și tehnicilor de apărare împotriva incendiilor.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor informa secretariatul tehnic permanent al C.J.S.U. despre rezultatul demersurilor efectuate până la data de 28.03.2022, ora 15.00.

Apreciez intervenția pompierilor și a jandarmilor, modul în care s-au mobilizat echipele de intervenție, sprijinul primit de la ISU Vrancea, ISU Prahova și de la Unitatea Specială de Intervenție de la Ciolpani. A fost o misiune extremă din cauza suprafeței foarte mari incendiate, a vremii și a condițiilor din teren. E momentul, mai mult ca oricând, ca vinovații să fie identificați și să fie trași la răspundere. Astăzi, în C.J.S.U. au fost votate, în unanimitate, toate hotărârile prin care încercăm să reducem fenomenul arderilor necontrolate. Pe de altă parte, ne pregătim să intensificăm acțiunile de lobby pentru promovarea de urgență a unor modificări și completări legislative pentru a îmbunătăți instrumentele legale cu care să luptăm împotriva celor care incendiază necontrolat terenurile”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

De la începutul anului, în județul Buzău s-au înregistrat peste 360 de incendii de vegetație uscată, ceea ce plasează județul pe locul 4, la nivel național.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole