miercuri, iunie 12, 2024

ACTUALITATE | Încă 43 de refugiați din Ucraina au părăsit Buzăul, spre alte destinații

Custom ad 1

Alți 43 de cetățeni din Ucraina, care au venit la Buzău din Ucraina în data de 8 martie, au plecat în cursul nopții trecute din centrele de cazare amenajate pe raza județului, fiind transportate în Gara Brașov, în urma demersurilor realizate de Instituția Prefectului. De aici, cetățenii s-au îmbarcat în trenul internațional Brașov – Budapesta, continuându-și călătoria spre destinații din vestul Europei. Întreaga acțiune s-a realizat fără incidente.

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, mulțumește tuturor instituțiilor implicate în gestionarea situației refugiaților veniți din Ucraina: ”În momente limită se văd caracterele frumoase. Toate instituțiile pe care le-am implicat – Primăria Buzău, Jandarmeria, ISU, Serviciul de Ambulanță, IPJ Buzău, D.G.A.S.P.C., Crucea Roșie, toți au reacționat exemplar. Mulțumim Consiliului Județean, domnului președinte Neagu, pentru faptul că în mod rapid ne-a pus la dispoziție platforma de pe care să putem gestiona cazarea refugiaților. În numele Instituției Prefectului le mulțumesc și mulțumesc Buzăului pentru reacția avută, în acest prim episod al refugiaților din Ucraina, pe care, prin implicarea tuturor factorilor, am reușit să-i tratăm cu omenie”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

În acest moment, în centrele de cazare din Buzău mai sunt, din grupul sosit în județ în data de 8 martie, conform raportărilor realizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, 124 de cetățeni străini. Unii dintre aceștia și-au manifestat intenția de a pleca pe cont propriu, având achiziționate bilete de avion sau autocar, pentru diverse destinații.

Instituția Prefectului va continua demersurile în sprijinul refugiaților, dar și acțiunile de identificare a celor mai bune soluții în cazul unui nou val de persoane care vor ajunge la Buzău de pe teritoriul Ucrainei.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole