luni, aprilie 15, 2024

ACTUALITATE | Polițiștii în dialog cu elevii de gimnaziu din Brăeşti

Custom ad 1

Un factor foarte important pentru succesul școlar este sentimentul de siguranță fizică și emoțională pe care îl au copiii care merg la scoală. Numeroase studii au arătat, de-a lungul timpului, că liceenii care nu se simt în siguranță în mediul școlar au un potențial de învățare mai scăzut și se confruntă cu mai multe probleme emoționale, se implică mai puțin în activitatea școlară și dezvoltă, de multe ori, un comportament agresiv. Violența în școală și sentimentul de nesiguranță devin, așadar, două cauze importante pentru care adolescenții dezvoltă depresii care le afectează capacitatea de învățare.

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au organizat și desfășurat, pe data de 07 ianuarie 2022, o activitate la Școala Gimnazială Brăești care a avut ca scop prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor și creșterea gradului de siguranță în mediul școlar.

Polițiștii le-au prezentat elevilor consecințele răspunderii penale, forme ale comportamentului violent și factori favorizanți. De asemenea, polițiștii i-au învățat pe elevi modalitățile de recunoaștere a situațiilor de pericol, precum și consecințele legale, psihologice și sociale ale comiterii de infracțiuni.

Totodată, elevilor li s-a explicat ce înseamnă bullyingul, care sunt trăsăturile acestuia și rolul persoanelor implicate în bullying. În cadrul acestei acțiuni elevii au vizionat materiale audio-video în legătură cu aspectele discutate. La activitate au participat 37 elevi din clasele V-VIII și cadre didactice.

Sursă foto: freepik.com

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole