joi, mai 30, 2024

ACTUALITATE | Vaccinarea împotriva Covid-19 cu cea de-a treia doză a început și la Buzău

Custom ad 1

Toate persoanele care s-au vaccinat cu cea de a doua doză de vaccin împotriva Covid-19 pot primi, acum, doza a treia a vaccinului. Rapelul se va efectua numai cu vaccinurile create pe baza tehnologiei ARN mesager, indiferent de schema inițială. Asta înseamnă că toate persoanele care s-au vaccinat cu Astra Zeneca vor primi a treia doză cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna.

Astăzi, 28.09.2021, Centrul de Vaccinare din incinta Spitalului Județean de Urgență Buzău si-a reluat activitatea. A început vaccinarea cadrelor medicale cu doza 3, dar se pot vaccina și cadrele medicale care nu s-au vaccinat până acum cu nicio doză de vaccin. Până la acest moment 12 cadre medicale s-au vaccinat cu ser Pfizer.” a comunicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău, Adriana Bunilă.

Vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager ne protejează de Covid-19, fără a ne expune la virus deoarece conțin viruși atenuați sau inactivați. În schimb, conțin un tip de informație genetică, numit ARNm, cu instrucțiuni privind modul de a crea copii ale proteinei virale de suprafață a virusului.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole