miercuri, iunie 12, 2024

ACTUALITATE | Museum Bus duce muzeul la copiii din județ

Custom ad 1

Astăzi și-a reluat periplul prin județul Buzău Musem Bus, lansat în luna decembrie 2019, oprit în luna martie 2020 din cauza pandemiei. Proiect unic în România, Museum Bus vine în ajutorul copiilor din județ, care nu au acces la muzeu, oferindu-le posibilitatea de a admira o parte din exponatele Muzeului Județean. Conceput special pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, microbuzul special, modificat și transformat într-un muzeu mobil, ajunge chiar și în cele mai îndepărtate zone ale județului Buzău. Astfel, copiii au posibilitatea de a viziona exponate care fac parte din diverse expoziții și colecții ale Muzeului Județean. Accesul copiilor la muzeul mobil este gratuit, toate costurile fiind suportate de Consiliul Județean și de Muzeul Județean.

Astăzi a poposit la Liceul Tehnologic Rușețu, unde a fost așteptat de 82 de copii, iar în perioada imediat următoare se va deplasa către copiii din Movila Banului, Colți, Gura Teghii, Siriu și Lopătari.

În cele 4 luni de funcționare, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, Museum Bus a ajuns în opt localități și a avut puțin peste 1000 de vizitatori. Anul acesta numărul curselor va fi dublat, tocmai pentru a avea cât mai mulți vizitatori.

Sursă foto: pagina de Facebook a Muzeului Județean

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole