2.5 C
Buzău
marți, martie 19, 2024

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului de Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est

Custom ad 1

În decursul lunii mai, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a fost ales președinte al Consiliului de Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

Cu această ocazie, Petre Emanoil Neagu a declarat că ”Am primit această funcție cu onoare și multă responsabilitate, dar și cu angajamentul ferm că voi depune toate eforturile pentru a sprijini accesarea fondurilor europene în Regiunea Sud-Est. Este o perioadă foarte importantă pentru gestionarea programelor cu finanțare europeană și am certitudinea că împreună vom reuși să atingem toate obiectivele stabilite și să atragem cât mai multe fonduri europene pentru județele pe care le reprezentăm.

Agenția de Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est a fost creată cu scopul de a contribui la facilitarea absorției fondurilor de tip structural la nivelul celor șase județe componente ale Regiunii: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea. Are drept obiectiv dezvoltarea regională prin inițierea și menținerea de parteneriate instituţionale intra-regionale, inter-regionale şi internaţionale și se află în centrul parteneriatelor încheiate la nivel regional datorită misiunii sale de a acţiona în domeniul dezvoltării regionale, a experienţei în realizarea de parteneriate instituţionale cu instituţii din România şi din alte ţări ale Uniunii Europene şi nu în ultimul rând, datorită relaţiei strânse de colaborare cu CDR pe care se bazează întreaga activitate a instituţiei.

Prin implicarea tuturor vom reuși să obținem nivelul dorit de dezvoltare durabilă a regiunii și, implicit, a județelor ce fac parte din Regiunea Sud-Est: Constanța, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila și Buzău. Dezvoltarea durabilă presupune interdependență, este un obiectiv ce nu poate fi atins de unul singur, iar politicile care susțin dezvoltarea durabilă trebuie să aibă un impact pozitiv și asupra creșterii economice” a mai declarat Petre Emanoil Neagu.

Sursă foto: Facebook

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente