miercuri, iulie 17, 2024

FOTO | Colectarea separată a deșeurilor încă este deficitară la blocuri! Care e soluția pentru rezolvarea situației?

Custom ad 1

Problema deșeurilor nu este nouă și nici imposibil de rezolvat. Sistemul de colectarea separată a deșeurilor se poate îmbunătăți considerabil dacă, pe lăngă investițiile făcute de firma de salubrizare în utilaje, mașini, instalații de sortare, cetățenii vor respecta obligațiile de a colecta separat deșeurile pe care le generează.Extinderea colectării separate în zona de blocuri a reprezentat o provocare încă de la început, întrucât spațiul oferit de un apartament nu este atât de generos, iar deșeurile sunt depozitate în spații comune, însă acestea nu pot reprezenta niște piedici pentru cetățenii civilizați, responsabili.

În ciuda tuturor campaniilor de informare și conștientizare făcute în Buzău de către RER SUD, în prezent deșeurile depozitate la platforme de către cetățenii de la blocuri încă nu sunt sortate corect și depozitate corespunzător în recipiente. Cauzele sunt legate de faptul că sacii galbeni nu sunt distribuiți la timp sau periodic de către asociațiie de proprietari, proprietarilor de apartamente dar și de faptul că odată intrați în posesia sacilor, cetațenii, fie pun în ei și alte deșeuri decât reciclabile, fie le găsesc alte întrebuințări.
Soluția este simplă! Bunăvoință și bun simț! Buzoienii de la blocuri TREBUIE să ceară saci galbeni conducerii asociației de proprietari și să îi folosească pentru a depozita orice tip de deșeu reciclabil.

Atenție! Pentru a putea fi reciclate în proporție cât mai mare, este necesar ca deșeurile să fie CURATE, SPĂLATE, PLIATE si/sau TURTITE! În caz contrar, din cauza murdăririi, nu toate deșeurile reciclabile de ambalajele nu pot fi valorificate!

“Îmbunătățirea colectării separate a deșeurilor în zona de blocuri poate fi îmbunătățită semnificativ dacă buzoienii vor întelege cu adevărat că sortarea deșeurilor NU este opțională, ci este o măsură care trebuie respectată conform legislației în vigoare. Soluția e simplă și ține doar de bunăvoință și simț civic. Prin urmare, rugăm buzoienii să solicite saci galbeni la asociația de proprietari din care fac parte și să îi foloseasca numai pentru colectarea separată a tuturor tipurilor de deșeuri reciclabile. În cazul în care, comportamentul cetățenilor de la blocuri nu se va schimba în mod voit, iar deșeurile vor fi depozitate amestecat la platforme, anunțăm că vom demara din nou acțiuni de monitorizare a platformelor împreuna cu Poliția Locală. Acțiunile vor avea drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la faptul că trebuie să colecteze separat, prin aplicarea măsurilor coercitive.” – Denisa Hâncu, Coordonator Departament Comunicare și Promovare, RER SUD.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole