10.4 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

PNL | Gabriel Avrămescu: ”Investițiile Teritoriale Integrate, principalul meu obiectiv promovat în campania electorală, poate deveni realitate!”

Custom ad 1

Dezvoltarea economică și socială a unor zone de pe teritoriul României este posibilă și datorită Investițiilor Teritoriale Integrate, un instrument de punere în aplicare a strategiilor teritoriale într-o manieră integrată, care poate fi utilizat doar dacă zona geografică în cauză are o strategie teritorială intersectorială integrată.

Acesta a fost principalul obiectiv promovat în campania electorală de către deputatul PNL Gabriel Avrămescu, singurul care a vorbit despre folosirea acestui instrument pentru zona Buzăului și care i-a conștientizat importanța.

Cu bucurie am aflat că cei de la Consiliul Județean Buzău vor aproba un acord de parteneriat cu Consiliile Județene Prahova și Vrancea și cu ADI Ținutul Buzăului, printr-un proiect de hotărâre. Astfel, Buzăul va putea accesa fonduri pentru investiții teritoriale integrate (ITI) datorită demersurilor noastre. Acest lucru demonstrează că vocea PNL Buzău s-a făcut auzită întrucât:
– noiembrie 2020: unul dintre principalele obiective ce s-au regăsit în programul meu de candidatură la alegerile parlamentare a fost oportunitatea accesării fondurilor prin componenta ITI pentru dezvoltarea Buzăului
– martie 2021: prima mea întrebare, în calitate de deputat, a fost adresată ministrului investițiilor și fondurilor europene, Cristian Ghinea, referitoare la intenția domniei sale de a lua în calcul componenta ITI pentru dezvoltarea Ținutului Buzăului.”, precizează Gabriel Avrămescu într-o postare pe Facebook.

Elementele-cheie ale unei ITI sunt: un teritoriu desemnat şi o strategie de dezvoltare teritorială integrată, un set de acțiuni care urmează să fie puse în aplicare şi mecanisme de guvernanţă pentru gestionarea ITI. Orice zonă geografică care are caracteristici teritoriale specifice poate face obiectul unor astfel de investiții. Consiliul Județean Buzău va aproba un acord de parteneriat cu Consiliile Județene Prahova și Vrancea și cu ADI Ținutul Buzăului, printr-un proiect de hotărâre care va avea ca scop tocmai accesarea de fonduri pentru investiții teritoriale integrate.

Sunt convins de cooperarea și disponibilitatea pentru o bună colaborare și a celorlalți parteneri ai acordului, respectiv CJ Prahova, CJ Vrancea și ADI Ținutul Buzăului. De altfel, am avut recent discuții cu domnii președinți ai consiliilor județene Prahova și Vrancea și atât Cătălin Toma cât și Iulian Dumitrescu și-au exprimat disponibilitatea de a colabora pentru accesarea de fonduri ITI pentru întreaga zonă.”, a mai declarat deputatul PNL pe aceeași rețea de socializare.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente