22.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

PNL | Gabriel Avrămescu: ”Bugetul pentru dezvoltarea României a trecut de votul Parlamentului!”

Custom ad 1

Am reușit să formăm majoritatea și să votăm bugetul pentru anul 2021, în ciuda încercărilor PSD de deturnare a șansei la dezvoltare a României.

Am mai spus și repet: guvernul PNL a reușit să construiască o lege a bugetului cu o viziune reformatoare, respectiv construcția țării prin dezvoltarea pe sectoarele strategice. O viziune esențială, având în vedere situația economică la nivel european afectată de pandemie.
PNL a reușit să echilibreze economia României în plină pandemie anul trecut, ceea ce demonstrează că poate să o facă și anul acesta.

Nu sunt declarații politicianiste, ci sunt cifre oficiale care arată acest lucru: de ex. România a fost singura țară din Uniunea Europeana în care investițiile productive au crescut în trimestrul 2 și în prima jumătate a anului curent (sursa Eurostat, oct. 2020).

Astfel, PNL garantează prin bugetul de stat, un nivel record al investițiilor pentru 2021, dar și un mix de măsuri active care să stimuleze relansarea economică și menținerea locurilor de muncă.

Programe care și-au dovedit eficiența în 2020 sunt prelungite și adaptate pentru 2021, fiind necesare pentru a combate efectele pandemiei COVID-19.

  • Investițiile totalizează în acest an 62 miliarde de lei, o majorare cu 8,9 miliarde față de 2020.
  • Măsuri de susținere în contextul crizei COVID totalizează cheltuieli directe de 14,58 miliarde de lei.
  • Facilități fiscale, granturi și garanții de peste 28,1 miliarde de lei.

Sunt doar câteva dintre principalele linii pe care bugetul de stat le urmărește pentru a crea dezvoltare sustenabilă și, în același timp, asigurarea protecției și siguranței populației, în pandemie.

Am reușit să deblocăm piedicile puse de PSD, prin votul majoritar din Parlament pentru dezvoltarea României.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente