sâmbătă, aprilie 20, 2024

ACTUALITATE | 470 de buzoieni s-au vaccinat în prima zi din cea de-a doua etapă a perioadei de vaccinare împotriva COVID-19

Custom ad 1

Ieri a început la Buzău a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în 7 din cele 15 centre stabilite inițial de autorități. Datorită unor dificultăți de ordin tehnic, centrul care ar fi trebuit să funcționeze în cadrul punctului de lucru MedLife de pe strada Unirii din municipiul Buzău a fost mutat la Liceul Tehnologic Henri Coandă de pe strada Horticolei nr. 50, iar centrul care trebuia să funcționeze în sediul școlii din localitatea Focșănei a fost mutat în incinta școlii din localitatea Scurtești, comuna Vadu Pașii.

În prezent, în municipiul Buzău funcționează un centru cu trei fluxuri în cadrul Liceului Sportiv și un centru în cadrul Liceului Tehnologic Henri Coandă, iar în județ sunt funcționale centrele de la Râmnicu Sărat, Vernești și Vadu Pașii.

În prima zi, la Buzău, au fost vaccinate 470 de persoane care s-au încadrat în categoria populației cu risc, reprezentată de adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoane aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Subprefectul Adina Moiseanu, care a preluat preorogativele de prefect al judeţului Buzău după demisia lui Leonard Dimian, spune, pe pagina sa de Facebook: ”Am fost plăcut surprinsă să constat că, așa cum s-a întâmplat și în prima etapă a campaniei, și de data aceasta, s-au prezentat voluntar, în centrele de vaccinare, mai multe persoane față de cele programate prin intermediul platformei online. Este evident că mesajul de mobilizare al nostru, al Instituției Prefectului Județului Buzău, dar și al Guvernului României, a fost înțeles de tot mai mulți dintre buzoieni, lucru care ne bucură foarte mult pe noi, cei care suntem responsabili de organizarea campaniei de vaccinare la nivelul județului.” De asemenea, Adina Moiseanu îndeamnă oamenii să se vaccineze, pentru oprirea pandemiei și întoarcerea la normalitate deoarece ”fiecare dintre noi își dorește să își reia viața normală, fără frica infectării și a îmbolnăvirii.”

Sursă foto: Facebook

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole