miercuri, iulie 17, 2024

VIDEO | Taxele şi impozitele din comuna Ziduri pot creşte cu 130% din cauza unei decizii ilegale a consilierilor PSD şi PMP

Custom ad 1

Taxele şi impozitele locuitorilor comunei Ziduri pot creşte cu 130% după ce consilierii locali PSD şi PMP au votat pentru neaplicarea ratei de inflaţie în 2021 asupra obligaţiilor financiare cetăţeneşti.

În ciuda deciziei consilierilor locali, neaplicarea indicelui de inflaţie este ilegală

Iniţiativa i-a aparţinut consilierului local PMP, Borcescu Neculai, care nu a dorit mărirea taxelor şi impozitelor, menţinerea în 2021 a acestora la cotele din 2020 a fost o decizie unanimă a celor prezenţi, însă la sugestia acestuia, membrii social democraţi ai CL Ziduri (n.r. 6 la număr) au votat ca nici măcar rata de inflaţie să nu fie aplicată, ceea ce contravine legislaţiei naţionale.

Precedent periculos la Primăria Motru

O situaţie similară s-a întâmplat la Primăria Motru, care a fost obligată de Curtea de Conturi să majoreze taxele, impozitele locale și amenzile chiar și cu până la 130%. La începutul anului 2019, fostul edil Gigel Jianu le-a dat dispoziție angajaților serviciului de taxe și impozite să majoreze taxele şi impozitele cu indicele inflației, așa cum prevede legea. Cosmin Morega, actualul primar spune că autoritatea locală ar avea de recuperat de la motreni între 15 și 30 de miliarde de lei vechi  şi anunță că va da dispoziție ca sumele ce trebuie recuperate de la motreni să le fie imputate celor vinovați.

VIDEO | Şedinţă locală extraordinară a CL Ziduri din luna decembrie 2020

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole