marți, aprilie 23, 2024

Dosar la ICCJ | Fostul deputat PSD, Marian Ghiveciu acuzat de fals şi uz de fals!

Custom ad 1

Fostul deputat al Partidului Social Democrat, Marian Ghiveciu, parlamentar activ în legislatura 2008-2012 a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că şi-ar fi falsificat declaraţiile de avere şi interese din perioada în care îşi exercita mandatul la Camera Deputaţilor.

Iată integral comunicatul ICCJ:

„Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat, fost deputat în Parlamentul României în perioada decembrie 2008 – octombrie 2015, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prev. de art. 28 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative rap. la art. 326 C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. (13 acte materiale).

Din probele administrate a rezultat faptul că, în perioada sus-menționată, inculpatul a depus în calitate de deputat în Parlamentul României, cu intenție, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiași rezoluții, declarații de avere și declarații de interese care nu corespundeau adevărului.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Înaltei Curți de Casație și Justiție, spre competentă soluționare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

În 2016, Marian Ghiveciu a fost condamnat la 3 ani cu suspendare într-un dosar care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor  într-o speţa legată de retrocedarea unor terenuri din comuna buzoiană Merei. Sursă foto: Opinia Buzău & G4Media.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole