duminică, iulie 21, 2024

COMUNICAT PSD | Compensații pentru proprietarii de păduri și ajutor pentru industria mobilei

Custom ad 1

În urmă cu 112 ani, România scria istorie în domeniul prelucrării materialului lemnos chiar din județul Buzău. IFET Nehoiu devenea din start cea mai mare fabrică din Europa în acest domeniu. Produse de mare finite pentru industria mobilei la nivel continental plecau din orașul buzoian în toată Europa. Istoria s-a stins însă, iar în locul colosului IFET Nehoiu au apărut mici fabrici de prelucrare a lemnului. Însă, și în prezent orașul buzoian cu puțin peste 10.000 de locuitori brevetează la acest capitol. Aici există fabrici ce produc mobila high-tech unică în UE.

Însă industria mobilei este o Cenușăreasă deloc băgată în seamă de guvernarea liberală care nu prețuiește produsele românești și, ca atare nu asigură pârghii de dezvoltare.
PSD propune prin programul de guvernare un detaliat program național de gestionare a resurselor lemnoase, pentru prelucrarea finită în România, care să susțină dezvoltarea locală și ocuparea forței de muncă. Social-democrații au politici publice clare de susținere și sprijin a industriei forestiere și de prelucrare primară.

PSD propune un pachet de facilități pentru susținerea producătorilor de mobilă, astfel încât materialul lemnos să nu mai fie exportat și să ajungă în țară prin import produs finit. De asemenea si un sistem compensatoriu acordat proprietarilor de păduri pentru pierderi suferite de constrângeri de mediu, în cazul pădurilor aflate în arii naturale protejate, folosind finanțarea europeană, precum și Fondul de Mediu.

Organizația Județeană PSD Buzău
Departamentul Comunicare
COD MANDATAR 11200020

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole