duminică, iulie 21, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ PSD | 10 S – cele zece servicii publice de care are nevoie orice localitate ca să se dezvolte

Custom ad 1

35% la sută dintre gospodăriile românilor sunt racordate la sistemul național de alimentare cu gaze naturale. 30% dintre români au renunțat la sistemul de stat de sănătate din cauza calității serviciilor. 25% dintre elevii României nu au acces la educația online. 10 milioane de români au toaleta în curte, iar 15% dintre orășeni nu au apă curentă potabilă în locuință. 52.000 de gospodării nu sunt racordate la sistemul de alimentare cu energie electrică. 30% dintre orașele României nu au iluminat public integral, iar cele care au folosesc mai ales sisteme învechite, mari consumatoare de energie electrică. 40% dintre localitățile țării nu au sistem de salubrizare.

Ce face guvernul PNL cu aceste cifre? Le transformă în promisiuni care nu ajung la îndeplinire, iar gradul de sărăcire a zonelor mai ales rurale crește simțitor – de la 12%, până la 35% în funcție de regiunea românească analizată de INS.

Ȋn tot acest peisaj, social-democrații au detaliat în programul de guvernare – Planul de guvernare pentru Dezvoltare Locală și Rurală un program destinat comunităților locale moderne. Prin acest program este pus în aplicare Fondul Național de Dezvoltare Locală care are un buget de 3 miliarde de euro/an. Banii provin din fonduri europene prin Planul de redresare și reziliență pe filiera Trezoreriei. Concret, PSD propune asigurarea unui pachet minim de servicii publice în fiecare localitate din mediul rural – 10S, adică 10 servicii minim.

Pe primul loc, social-democrații pun sănătatea. Localitatea trebuie să aibă dispensar medical rural și centru medical de permanență. Apoi, zona va deține școală, grădiniță și creșă și va fi conectată la sisteme de alimentare cu gaze naturale și apă potabilă, dar va avea și serviciu de canalizare. Fiecare comunitate va fi racordată la sistemul național de furnizare a energiei electrice și va avea iluminat public complet. Desigur, capitolul transport intra în acest 10S și înseamnă rețea completă de drumuri, dar și poduri, zone pietonale, pasaje ori piste de biciclete. Salubrizarea cu ținte clare pe mediul înconjurător este un alt serviciu din 10S. România modernă trebuie să aibă lăcaș de cult, bază sportivă, locuințe sociale pentru tineri, dar și locuințe pentru specialiști în fiecare comunitate.

Organizația Județeană PSD Buzău
Departamentul Comunicare
COD MANDATAR 11200020

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole