17.2 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

COMUNICAT PSD | Noi ajutoare sociale vor fi acordate buzoienilor care fac parte din categoria persoanelor defavorizate

Custom ad 1

La nivelul județului Buzău, Instituția Prefectului a demarat distribuția tichetelor sociale pentru mese calde, din cadrul Schemei Naționale de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice și pentru Persoanele fără adăpost (SNSPVPA).

Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) se finanțează acordarea de mese calde pensionarilor cu vârste de cel puțin 75 ani și cu venituri la nivelul indemnizației sociale, precum și persoanelor/ familiilor fără adăpost, celor evacuate, care nu au domiciliu stabil și în mod special familiilor monoparentale. De acest ajutor beneficiază, la nivel național, aproximativ 290.000 de bătrâni, alături de celelalte categorii vulnerabile.

”Valoarea lunară a unui tichet electronic de masă este de 180 lei, iar la nivelul județului Buzău sunt înregistrați la această dată 10.485 de beneficiari. Lista beneficiarilor este realizată și actualizată lunar de către autoritățile publice locale, conform condițiilor de eligibilitate. Programul este gestionat de către Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management, în colaborare cu Instituția Prefectului și autoritățile administrației publice locale”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului – Județul Buzău.

Mesele calde sunt acordate prin intermediul unor tichete electronice prin Schema Națională de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice și pentru Persoanele fără adăpost (S.N.S.P.V.P.A), bugetul alocat fiind de 640 milioane lei, finanțat prin POAD. Măsura, reglementată prin Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete electronice din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestora, în luna iulie 2020, este menită să sprijine persoanele aflate în risc de sărăcie extremă și care reprezintă o categorie socială vulnerabilă în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu COVID-19.

Tichetele de masă electronice, sub forma unui card, au început să fie predate, în cursul acestei săptămâni, reprezentanților unităților administrativ-teritoriale (UAT) de la nivelul județului, împreună cu procedura și graficul de distribuție al acestora către beneficiarii finali. Fiecare plic, destinat unui beneficiar cuprinde, cardul pentru mese calde, codul pin necesar activării cardului precum și lista/ broșura unităților afiliate care acceptă tichete sociale pentru mese calde.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente