joi, iunie 20, 2024

AUDIO. CONSTANTIN TOMA | Burse pentru elevii de 7 și 8, soluția Buzăului pentru educație

Custom ad 1

Învățământul românesc traversează cel mai dificil an din istoria sa modernă. Cu toate acestea, elevii trebuie stimulați să învețe carte. Deși, actualul guvern liberal condus de Ludovic Orban merge din derapaj în derapaj privind educația în România, totul culminând cu suspendarea cursurilor în școli și trecerea acestora în mediul online, elevii trebuie să conștientizeze că rolul educației în viața lor este esențial.

Ȋn acest sens, ceea ce distrug în educație liberalii refac prin programul de guvernare social-democrații care merg pe ideea accesului echitabil în acest domeniu și vor finanța învățământul preuniversitar din sume defalcate din TVA. PSD propune creșterea coeficientului 2 din costul standard per elev cu 200%. De asemenea, se va face alocare diferențiată a costului standard per elev în funcție de mediul în care aceștia studiază, în sensul de rural sau urban, filiera (teoretic-vocațional sau tehnologic), profil și specializare și ținând cont în stabilirea coeficientului de cost real pe care unitatea de învățământ trebuie să îl suporte pentru a furniza actul de educație la standard ridicat de calitate.
Una peste alta, costul standard per elev va crește pană la 1.550 RON – adică 400 la sută fată de prezent. Ȋn calcul la finanțare vor fi luate și unitățile de învățământ preuniversitar din mediul privat și care sunt autorizate provizoriu.

Pe cale de consecință, la nivelul municipiului Buzău deja se fac demersuri de finanțare a unor burse cu țintă directă: ridicarea calității educației. Dacă pană acum an de an au fost premiați elevii care fac excelență în învățământ, mulți dintre aceștia alegând la final de carieră educațională să studieze în străinătate purtând și riscul de a deveni fideli țărilor de adopție, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma aduce în atenție elevul de nivel mediu pentru care vor fi alocate burse astfel încât și acesta să studieze iar familia să-și permită sa îl păstreze în școală, pentru ca în cele din urmă să acceadă către vârful ierarhiei. Ȋn bugetul din 2021 al Primăriei Municipiului Buzău vor fi cuprinse sumele necesare pentru ca elevii din oraș să primească bursele care fac pionierat în țară.

Iată ce spune edilul Constantin Toma despre bursele pentru elevii cu note de 7 și 8, de altfel o premieră educațională în România prezentului.

Organizația Județeană PSD Buzău
Departamentul Comunicare
COD MANDATAR 11200020

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole