8.5 C
Buzău
sâmbătă, martie 16, 2024

Muzeul Județean Buzău | Noaptea Muzeelor 2020, pe timp de pandemie

Custom ad 1

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța si patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul International al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european care se desfășoară la nivel internațional, aflându-se anul acesta la a 16-a ediție. În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor din Romania, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Cea de a 16-a ediție se va desfășura în condiții deosebite, datorate pandemiei. Anul acesta evenimentul se va avea loc în toată Europa în data de 14 noiembrie. Este o dată mai puțin obisnuită, aleasă din cauza contextului pandemic care nu a facut posibilă organizarea evenimentului în luna mai a acestui an.

Și Muzeul Județean Buzău a fost nevoit să se adapteze condițiilor actuale și să renunțe la majoritatea acțiunilor pe care le organiza, în mod obișnuit. ”Cu toate acestea am reușit să oferim vizitatorilor noștri experiențe culturale și educative dintre cele mai diverse, experiențe ce au avut în centru patrimoniul cultural.”, spune Daniel Costache, directorul muzeului, într-un comunicat de presă.

Cât despre Noaptea Muzeelor 2020, Daniel Costache ne spune că ”Muzeul Județean Buzău nu dorește să tragă cortina peste acest moment. Prin urmare, având în vedere situația epidemiologică de pe plan local, național și internațional și măsurile adoptate de către autorități, din respect pentru patrimoniul cultural pe care îl administrăm, din respect pentru instituția muzeală și din respect pentru public, noi o să fim aici în noaptea de 14 noiembrie 2020 pentru a marca momentul. Sălile de expoziție vor fi deschise, echipamentele audio și video vor funcționa ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, magazinul de suveniruri o să fie deschis, însă vizitarea nu va fi permisă. O să ne întâlnim online din interiorul muzeului (sediul central și colecțiile externe) începând cu ora 19.00 pe contul de facebook al muzeului. Până atunci vă pregătim un montaj foto-video al edițiilor din anii trecuți.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente