marți, aprilie 16, 2024

Spitalul Județean Buzău | Proiectul ”Spitale color”, din nou la Buzău

Custom ad 1

Astăzi, 03.11.2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, au ajuns 24 de tablouri, prin proiectul „Spitale Color”. Este vorba despre lucrări  realizate, cu migală și frumos, de către copii și tineri care au dorit să aducă un strop de curaj și optimism pentru cei care le privesc. Cele 24 de tablouri vor ajunge în secţiile spitalului, pentru a bucura pacienții și pentru a le aduce zâmbete pe chipuri, atunci când au nevoie de puțină culoare în viețile lor.

Și anul acesta, Proiectul „Spitale Color” continuă datorită unor oameni inimoşi: Denisa Radu, Cristina Irimia și Camelia Elena Vasilescu.

În anul 2018,  o tânără din București, Denisa Radu, specialist în marketing și comunicare, iniția Proiectul „Spitale Color”. După ce a fost nevoită să aștepte peste 5 ore în sala de așteptare a unui spital, privind deznădăjduită chipuri triste și holuri monotone, Denisa a pornit o campanie națională de strângere de tablouri, pictate de artiști profesioniști și persoane care pictează din pasiune, pentru a le dona spitalelor de stat din România.

Pe holul îngust al spitalului, oriunde-mi îndreptam privirea, vedeam oameni cu fețele în pământ, îngrijorate, așteptând să-și audă numele strigat pentru consultație. Citeam pe chipurile oamenilor de acolo doar deznădejde și tristețe. În acele ore de așteptare, m-am tot gândit cât de mult ne influențează starea psihică locul în care ne aflăm. Incredibil de mult! Și după toate acele ore petrecute în spital, am simțit că mă întorc acasă mai bolnavă. La câteva zile distanță de această întâmplare, am văzând-o pe mama soțului meu, Mădălina, pictând. Un tablou prindea viața sub ochii mei și un gând a prins culoare și-n mintea mea: spitalele din România au nevoie de un pic de culoare și speranță! Și uite-așa s-a născut proiectul de a colora pereții spitalelor din România”, a scris Denisa, în prima sa postare pe Facebook. Apoi, lucrurile au venit firesc. Când a văzut-o pictând pe mama soțului ei, Mădălina Radu, i-a venit ideea că spitalele din România au nevoie de un pic de culoare și speranță. Mădălina Radu a făcut imediat prima donație, care a constat în 50 de tablouri.

Am pornit inițiativa cu convingerea că mediul în care stăm nu numai că ne influențează starea, dar ne-o poate schimba (în bine sau în rău – în funcție de context). Primul pas al proiectului constă în donarea de tablouri pentru holurile și sălile de așteptare din spitale pentru a schimba, măcar puțin, starea și atmosfera așteptării sau plimbărilor pe holurile spitalelor când ești internat. Proiectul își propune să asigure celor care trec pragul unui spital un mediu mai prietenos, mai colorat, care să le dea speranță că vor fi bine.“ – povestește Denisa Radu despre acest proiect.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole