miercuri, iulie 17, 2024

USR – PLUS Buzău | Emanuel Dumitru Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate şi familie din cadrul Camerei Deputaților, primul pe listă la parlamentare

Custom ad 1

Vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate şi familie din cadrul Camerei Deputaților, Emanuel Dumitru Ungureanu deschide lista USR – PLUS Buzău.

La Cluj era pe locul cinci pe lista pentru Camera Deputaților, dar Buzău a ajuns pe primul loc. Emanuel Ungureanu, actualul vicepreședinte al Comisiei De Sănătate din Camera Deputaților, va deschide lista pentru Camera Deputaților a Alianței USR-PLUS Buzău, au declarat pentru HotNews.ro surse din alianță.

Potrivit HotNews.ro, Emanuel Ungureanu și-a anunțat săptămâna aceasta plecarea din USR Cluj într-o altă filială USR, după ce Alianța USR-PLUS Cluj l-a pus abia pe poziția 5, loc neeligibil, pe lista de candidați la alegerile parlamentare. Emanuel Ungureanu a acuzat un “măcel politic” la alegerile interne din USR-PLUS Cluj.

Emanuel Ungureanu se află la primul mandat de parlamentar și a fost, în ultimii 4 ani, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Este inițiatorul unor proiecte importante pe zona sănătății, cea mai importantă dintre ele fiind o nouă lege a transplantului.

Este absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai și a susținut public teza de doctorat în Istorie Orală la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. Din anul 2003 predă istorie la un liceu din Cluj-Napoca, fiind un profesor iubit și apreciat de elevii săi. Prima lui pasiune a fost însă asistența socială iar după terminarea Școlii Postliceale în acest domeniu a devenit primul asistent social din România specializat în asistența bolnavilor care suferă de insuficiență renală cronică. În această calitate a dezvoltat programe complexe de susținere a pacientului cu boală cronică renală în Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal fiind coautor al primului ghid cu recomandări privind îngrijirea rinichiului transplantat. Și-a continuat activitatea în secția de Nefrologie Pediatrică din cadrul Clinicii Pediatrie II a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca până la sfârșitul anului 2004.

Potrivit propriului raport de activitate prezentat recent, Emanuel Ungureanu a făcut, în mandatul său, vizite neanunțate în 80 de spitale din întreaga țară, semnalând nereguli și condiții improprii de tratament pentru pacienți.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole