29.4 C
Buzău
marți, septembrie 26, 2023
Mihaela Travel | Agentie de turism

USR – PLUS Buzău | Emanuel Dumitru Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate şi familie din cadrul Camerei Deputaților, primul pe listă la parlamentare

Vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate şi familie din cadrul Camerei Deputaților, Emanuel Dumitru Ungureanu deschide lista USR – PLUS Buzău.

La Cluj era pe locul cinci pe lista pentru Camera Deputaților, dar Buzău a ajuns pe primul loc. Emanuel Ungureanu, actualul vicepreședinte al Comisiei De Sănătate din Camera Deputaților, va deschide lista pentru Camera Deputaților a Alianței USR-PLUS Buzău, au declarat pentru HotNews.ro surse din alianță.

Potrivit HotNews.ro, Emanuel Ungureanu și-a anunțat săptămâna aceasta plecarea din USR Cluj într-o altă filială USR, după ce Alianța USR-PLUS Cluj l-a pus abia pe poziția 5, loc neeligibil, pe lista de candidați la alegerile parlamentare. Emanuel Ungureanu a acuzat un “măcel politic” la alegerile interne din USR-PLUS Cluj.

Emanuel Ungureanu se află la primul mandat de parlamentar și a fost, în ultimii 4 ani, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Este inițiatorul unor proiecte importante pe zona sănătății, cea mai importantă dintre ele fiind o nouă lege a transplantului.

Este absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai și a susținut public teza de doctorat în Istorie Orală la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. Din anul 2003 predă istorie la un liceu din Cluj-Napoca, fiind un profesor iubit și apreciat de elevii săi. Prima lui pasiune a fost însă asistența socială iar după terminarea Școlii Postliceale în acest domeniu a devenit primul asistent social din România specializat în asistența bolnavilor care suferă de insuficiență renală cronică. În această calitate a dezvoltat programe complexe de susținere a pacientului cu boală cronică renală în Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal fiind coautor al primului ghid cu recomandări privind îngrijirea rinichiului transplantat. Și-a continuat activitatea în secția de Nefrologie Pediatrică din cadrul Clinicii Pediatrie II a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca până la sfârșitul anului 2004.

Potrivit propriului raport de activitate prezentat recent, Emanuel Ungureanu a făcut, în mandatul său, vizite neanunțate în 80 de spitale din întreaga țară, semnalând nereguli și condiții improprii de tratament pentru pacienți.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite articole