duminică, iunie 16, 2024

INFO UTIL | VIDEO. RER SUD inaugurează primele platforme subterane din municipiul Râmnicu Sărat

Custom ad 1
  • RER SUD modernizează sistemul de salubrizare

În municipiul Râmnicu Sărat a avut loc inaugurarea primelor patru platforme subterane, care vor deservi patru asociații de proprietari, respectiv un număr total de 36 de blocuri și 598 apartamente.

Ca urmare a contractului nou încheiat în anul 2019, după câștigarea licitației organizate de autoritatea publică locală, RER SUD și-a asumat responsabilitatea de a realiza 23 de platforme subterane. Zece dintre acestea vor fi realizate până la data de 10 octombrie 2020, iar restul de 13 vor fi realizate în perioada imediat următoare. Platformele subterane vor avea compartimente separate pentru deșeuri menajere și deșeuri reciclabile, iar pe lângă platforme va fi amplasat câte un container tip ”clopot”, de culoare verde, pentru depozitarea deșeurilor de sticlă. Prin urmare, colectarea deșeurilor pe aceste platforme se va face pe trei categorii, respectiv deșeuri menajere, deșeuri reciclabile și deșeuri de sticlă.

Ca o noutate, începând cu data de 01 ianuarie 2020, pe aceste platforme va fi introdusă și fracția biodegradabilă, potrivit prevederilor Legii nr. 181/ 2020 privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile care prevede că începând cu această dată ”autoritățile administrației publice locale sau, după caz, subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor, respectiv asociațiile de dezvoltare intercomunitară ale acestora, trebuie să implementeze sistemul de colectare separată a deșeurilor biodegradabile, să extindă colectarea separată din ușă în ușă a biodeșeurilor în mediul urban, dublată de implementarea schemei „plătește pentru cât arunci” și să încurajeze compostarea individuală în gospodăriile din mediul rural”.

Dincolo de sistemul modern de depozitare a deșeurilor oferit de platformele subterane, elementele de noutate ale celor realizate la Râmnicu Sărat constau în modul de acces la platformă și monitorizarea video a platformelor. Așadar, accesul la fiecare compartiment pentru depozitarea deșeurilor se va face pe baza unei cartele cu frecvență unică pentru fiecare asociație de proprietari beneficiară, iar sistemul de monitorizare video al platformelor va fi conectat în timp real la centrul de monitorizare video al Poliției Locale și la Dispeceratul RER Sud.

Cele patru asociații de proprietari au primit deja cartele de acces pentru platforme, iar în perioada imediat următoare acestea vor fi distribuite de către conducerea asociației fiecărui apartament din blocurile pe care le administrează. De asemenea, reprezentanții RER SUD au lipit afișe la fiecare scară de bloc, astfel încât locatarii să aibe acces la toate informatiile necesare referitoare la modul corect de utilizare al platformei. Locatarii vor primi flyere care conțin informații despre modul de colectare a deșeurilor de la platformele subterane. În zilele următoare reprezentații operatorului de salubritate vor realiza acțiuni de informare direct langa platformă, îndrumându-i pe cetățenii care beneficiază de sistemul modern de salubrizare.

Crearea unor sisteme moderne de depozitare și coletare a deșeurilor generate de populație devine necesar ca urmare a unui cadru legislativ din ce în ce mai exigent atât cu operatorii de salubritate, cât și cu utilizatorii acestuia. Sistemul de depozitare a deșeurilor oferit de platformele subterane are multiple beneficii, de la cele estetice, până la cele de igienă publică. Platformele subterane nu permit împăștierea deșeurilor, zona din jurul platformei rămâne curată, deșeurile se depozitează pe categorii și ajung în interiorul containerelor special destinate fiecărui tip de deșeu.

Firma RER SUD S.A., în calitate de operator de salubritate ce activează pe raza municipiului Râmnicu Sărat de mai bine de 15 ani, a depus constant eforturi pentu prestarea unui serviciu de salubrizare în acord cu normele legislative în vigoare și în beneficiul populației.” – Denisa Nicu, purtător de cuvânt RER SUD

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole