13.1 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

LIVETEXT | TOTUL DESPRE ALEGERILE LOCALE DIN JUDEŢUL BUZĂU! Declaraţii, evenimente şi rezultate doar pe Agora Buzău

Custom ad 1

Alegerile locale din Județul Buzău au loc astăzi, pe 27 septembrie, când locuitorii din toate satele și orașele își vor alege primarii, consilierii și președintele Consiliului Județean. Pe Agora Buzău poţi vedea în timp real declaraţiile celor mai importanţi oameni care vor să conducă comunităţile buzoiene, imediat după ce şi-au exprimat dreptul la vot; primele rezultate la ieşirea de la urne şi cronologia celei mai lungi zile ale anului.

Alegeri locale. Unde votez?
Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare ale cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare. Pe Registrulelectoral.ro poți afla secția de votare la care ești arondat. Pentru a vedea acest lucru trebuie să introduceți următoarele date:

CNP – codul numeric personal

Numele de familie

Codul de verificare pe care îl vedeți pe site

Registrul este administrat de Autoritatea Electorală Permanentă și conține toţi cetăţenii români care au împlinit 18 ani și au drept de vot. Primarii au responsabilitatea de a opera în acest sistem informatic pentru înregistrarea și actualizarea datelor de identificare ale alegătorilor și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare. Astfel pot fi soluționate operativ situațiile în care alegătorii sunt omiși din listele electorale, sunt arondați eronat la secțiile de votare sau neradiați ca urmare a interzicerii drepturilor electorale. Primarii tipăresc direct din Registrul electoral listele electorale permanente și copiile de pe acestea cuprinzând alegătorii. Registrul electoral este actualizat permanent prin adăugarea alegătorilor care au împlinit 18 ani, au dobândit cetățenia română și cărora le-a încetat suspendarea exercitării drepturilor electorale și prin radierea alegătorilor care au decedat, și-au pierdut cetățenia română, cărora le-a fost interzisă exercitarea drepturilor electorale sau au fost puși sub interdicție de către o instanță judecătorească.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente