17.7 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

Ajutor financiar pentru protejarea locurilor de muncă în context COVID-19

Custom ad 1

Președintele Consiliului Județean Buzău s-a întâlnit în cursul acestei săptămâni cu Victor Negrescu, cel mai tânăr europarlamentar român ales în cadrul alegerilor din mai 2014, primul euroales român care a introdus în dezbatere și obținut aprobarea pentru un Proiect Pilot – Accesul la Sănătate pentru persoanele din mediu rural.

Aceștia au purtat ”o discuție constructivă privind susținerea persoanelor care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei”. Victor Negrescu a redactat un raport al Parlamentului European privind Fondul European de Ajustare la Globalizare prin care se permite accesul la finanțări suplimentare pentru protejarea locurilor de muncă în context COVID-19.

Fondul european de ajustare la globalizare furnizează sprijin destinat persoanelor care își pierd locul de muncă din cauza schimbărilor majore intervenite în structura comerțului mondial odată cu globalizarea (ex. atunci când o companie mare se desființează sau își mută producția în afara UE) sau din cauza crizei economice și financiare. Mai multe informații despre modalitatea de depunere a cererilor de contribuție financiară din partea FEG se pot obține de pe site-ul Comisiei Europene.

Petre Emanoil Neagu spune că ”Datorită raportului său (n.r. al europarlamentarului Victor Negrescu) din Parlamentul European, Fondul European de Ajustare la Globalizare este acum mai ușor de accesat, fiind un program european de finanțare pentru reintegrarea în câmpul muncii a celor afectați de crize.”

Sursă foto: Facebook

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente