2.5 C
Buzău
marți, martie 19, 2024

INFO UTIL. VIDEO | Începând cu 25 august 2020, RER SUD demarează campania ”Ziduri dărâmate, orașe poluate!”

Custom ad 1

S.C. RER SUD S.A. demarează prima campanie de informare și responsabilizare a cetățenilor, privind modul de gestionare a deșeurilor rezultate din construcții și amenajări, precum și a deșeurilor voluminoase generate de populația municipiului Buzău, începând cu data de 25.08.2020”, se arată în comunicatul firmei RER SUD S.A. Buzău.

Deșeurile rezultate din construcții și amenajări, precum și deșeurile voluminoase generate de populația unui oraș, implicit cele generate de comunitatea buzoiană, au reprezentat și reprezintă o problemă stringentă cu care societățile de salubrizare se confruntă constant. Fiecare dintre noi s-a găsit, la un moment dat, în situația în care și-a renovat locuința și nu a știut unde să depoziteze deșeurile rezultate în urma demolărilor.

”Ca urmare a cantităților semnificative de deșeuri din construcții și amenajări dar și a celor voluminoase identificate ca fiind aruncate în locuri neamenajate special, respectiv la marginea orașului, lângă platformele de gunoi sau la colț de stradă, devine necesară informarea cetățenilor municipiului Buzău despre modul în care ar trebui să acționeze atunci când generează astfel de deșeuri, astfel încât să nu polueze mediul în care trăim. Aceste tipuri de deșeuri necesită un regim special de gestionare, întrucât sunt deșeuri care nu se biodegradează deloc sau extrem de greu. Depozitarea lor necontrolată conduce la crearea unor depozite ilegale de gunoi care acaparează orașul.”

Numai în Buzău, în ultima lună, au fost colectate de pe domeniul public aproximativ:

  • 100 de tone de deșeuri voluminoase;
  • 80 de tone de deșeuri din construcții si demolări curate/ concasabile;
  • 350 de tone de deșeuri municipale amestecate;

RER SUD ne informează că deșeurile voluminoare sunt depozitate mai întâi la stația de sortare, unde se încearcă recuperarea unor componente ce se pot recicla, iar restul sunt duse la depozitul ecologic; deșeurile rezultate în urma demolărilor sunt depozitate la Stația de concasare de la Vernești, iar deșeurile amestecate sunt duse la depozitul ecologic.

Este extrem de important ca oamenii să înțeleagă că trebuie să adopte un comportament responsabil, care să aibe un impact pozitiv pe termen lung asupra comunității în care trăiesc. Primul gest responsabil pe care îl putem face fiecare dintre noi, pentru a asigura copiilor noștri un mediu prietenos, este să colectăm gunoiul în mod responsabil și să îl reciclăm. Pe termen lung, acest comportament va aduce numai beneficii mediului în care trăim. Primul pas spre un mediu mai curat este să fim informați. ”În acest sens, RER SUD va desfășura acțiuni de informare atât door to door, prin interacțiune directă cu cetățenii cât și prin intermediul materialelor de promovare gen flyere, afișe și nu în ultimul rând prin intermediul social-media și mass-media. RER SUD, în calitate de operator de salubritate ce activează la nivelul municipiului Buzău de 25 de ani, a acordat întotdeauna o atenție deosebită educației populației în vedere aplicării și respectării măsurilor de colectare separată a deșeurilor generate de aceștia. Așadar, toate tipurile de deșeuri generate de buzoieni sunt colectate, transportate și depozitate separat, astfel ne asigurăm că regimul deșeurilor și sistemul de salubritate prevăzut de legislația națională în vigoare să fie respectat în cel mai înalt grad.” – Denisa Hancu, PR S.C. RER SUD S.A.

Este, de asemenea, important să știm și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm, dar și care sunt costurile ce decurg din ridicarea și depozitarea deșeurilor, fie că sunt rezultate din demolări și amenajări, fie că este vorba despre deșeuri voluminoase.

 

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente