joi, septembrie 19, 2024

GeoGate – Poarta către Ținutul Buzăului

Custom ad 1

Asociația Ținutul Buzăului, o organizație non-guvernamentală și non-profit, care are ca scop dezvoltarea și promovarea turismului alternativ, responsabil și în armonie cu mediul, a pus la cale proiectul GeoGate – poarta către Ținutul Buzăului.

Vrem să creăm un punct de vizitare cum nu mai există altul în România: un loc unde poți să vezi, să auzi, să miroși și să simți Ținutul Buzăului. Un spațiu plăcut, în care să descoperi valorile și atmosfera acestui teritoriu. În urma vizitei, acest loc ar trebui să te convingă să nu mai stai pe gânduri și să explorezi neapărat Ținutul Buzăului. Așa se face că în satul Sătuc ( 😀 ) există o clădire părăsită chiar la DN10. Este înainte de a lua drumul către vulcani. Este într-o zonă cheie: tranzitată atât de cei care fac drumul Buzău-Brașov, cât și de zecile de mii de vizitatori care vor să vadă Pâclele. Împreună cu Primăria Comunei Berca am căzut de acord că aici trebuie să facem punctul de vizitare. Am redactat un proiect și l-am trimis Consiliului Județean Buzău. Cei de la Consiliu au fost încântați de idee și au dus vestea mai departe la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară din Ținut. Uite așa, Consiliul Județean Buzău, ADI-ul și Primăria Berca au găsit resursele necesare pentru realizarea visului nostru: Poarta către Geoparc. Proiectul valorează aproape 15.000 de euro. Folosiți cu înțelepciune, valorează înzecit!

Drumul dintre Buzău și Brașov, pe DN10, destul de circulat, ascunde minunății de care se poate bucura oricine, dacă are timpul și răbdarea necesare să le descopere.  Munți de sare, chihlimbar, izvoare de petrol, trovanți, așezări rupestre, focuri vii, vulcani noroioși, dar și lacuri și văi săpate de ghețari sunt doar câteva dintre bogățiile pe care le oferă, cu generozitate, județul nostru, unui vizitator curios.

Deocamdată, Buzăul este o destinație turistică de tranzit. Oamenii vin, petrec o zi pe meleagurile noastre și pleacă mai departe. Însă acest tip de turism, tranzitoriu, are neajunsurile lui. Crește nivelul de trafic, zgomot și poluare. Turiștii nu au timpul necesar să intre în contact cu locuitorii zonelor pe care le vizitează, nu interacționează cu aceștia nici din punct de vedere social, nici cultural și nici economic. Vizitatorii ar putea fi convinși să ofere Buzăului mai mult de o zi din viața lor, pentru că aici sunt multe locuri de vizitat, mulți oameni interesanți de cunoscut și multe povești faine de ascultat. Tocmai asta își propune proiectul GeoGate – Poarta către Ținutul Buzăului.

Împreună cu Asociația Ținutul Buzăului, Primăria Berca și ADI Ținutul Buzăului pregătim în localitatea Sătuc, comuna Berca, un punct de vizitare unic în România.
Va fi un loc unde poți să vezi, să auzi, să miroși și să simți Ținutul Buzăului!” – Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău

Surse: https://tinutulbuzaului.org/, Facebook

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole