miercuri, iunie 12, 2024

DOCUMENTE | Când ANI doarme, „zboară” banii din Primăria Ulmeni. Un consilier local, preşedintele unei asociaţii de porumbei finanţată din bani publici

Custom ad 1

Pasiunile cele mai excentrice ale consilierilor locali PSD din primăriile buzoiene sunt finanţate de ani buni din buzunarul cetăţenilor. Se întâmplă şi la Ulmeni, acolo unde primăria din localitate finanţează constant o asociaţie de… porumbei, condusă de unul dintre consilierii locali, reprezentant al social-democraţilor. Cu alte cuvinte, primarul PSD Valeriu Armeanu trimite ani de ani bani către… porumbeii colegului său de partid, Cristinel Chioveanu.

Primăria Ulmeni sprijină constant sportul din localitate, fiind în galeria redusă a unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Buzău care îşi permit să aloce bani către mai mult de o entitate sportivă pe an. Pe lângă AS Energia Clondiru, subiect pe marginea căruia vom reveni, primăria condusă de Valeriu Armeanu dă bani de ani buni către asociaţia de sport columbofil Ulmeni. Mai precis, în 2017 – 12.000 de lei; 2018 – 12.000 de lei; 2019 – 13.000 de lei şi 2020 – 15.000 de lei.

Sursă foto: Răspuns oficial Primăria Ulmeni.
Sursă foto: Răspuns oficial Primăria Ulmeni.

La o simplă căutare online, reiese că asociaţia sportivă columbofilă este condusă de către Cristi Chioveanu, nimeni altu` decât consilierul local PSD din cadrul Primăriei Ulmeni. Informaţia este furnizată de website-ul Uniunii Columbofililor Profesionişti din România, acolo unde numele Chiveanu Cristinel Marinel apare atât sub titulatura de preşedinte, cât şi participant în cadrul competiţiilor de profil.

Sursă foto: Captură de ecran website-ul Uniunii Columbofililor Profesionişti din România
Sursă foto: Captură de ecran website-ul Uniunii Columbofililor Profesionişti din România

Datele menţionate mai sus reprezintă măcar motivul unei anchete a Agenţiei Naţionale de Integritate, Chioveanu fiind într-un fel sau altul beneficiarul sumelor alocate din banii publici, deşi deţine în paralel şi funcţia de consilier local ale cărui decizii se răsfrâng asupra activităţii economice al cărei beneficiar este.

Ulmeni nu e Ploieşti. Greu o dai la întors.

L-am contactat telefonic pe Chioveanu pentru a ne expune situaţia detaliată. Încă de la prima frază, consilierul local ne-a confirmat faptul că este preşedintele asociaţiei, element decisiv în ecuaţia dată:

Reporter: Bună ziua, dl. Cristi Chioveanu, preşedintele CS Columbofil Ulmeni?
Chioveanu Cristi: Da, da…
Rep.: Cum aţi putut beneficia în ultimii patru ani de fonduri nerambursabile din partea Primăriei Ulmeni, în condiţiile în care deţineţi şi funcţia de consilier local?
C.C.: Pentru ce vă interesează? Eu sunt consilier local, dar nu sunt preşedintele clubului, deci ştirea e falsă. Puteţi să întrebaţi la primărie. Preşedinte este un domn Cosmin Răduţă.
Rep.: Pe website-ul Uniunii Columbofililor Profesionişti din România figuraţia ca preşedinte al clubului…
C.C.: Ăla e ne… demult. Neactualizat. Nu am fost preşedinte, nu am nici o treabă eu cu clubul. Doar l-am format şi mi-a rămas numele acolo şi toţi iau legătura cu mine. Am porumbei, da. Societatea în care a fost format clubul prima dată în 2002 a fost făcută de mine, deci societatea… nu societatea, ci asociaţia. Nu eram consilier, nu eram nimic.

Sursă foto: Chioveanu – profil Facebook, Armeanu – Buzău Media, un colaj Agora Buzău.

Menţionăm faptul că pentru orice modificare adusă actului constitutiv sau statutului unei asociaţii sau club sportiv, indiferent de cadrul juridic în care a fost constituit, se notifică în primul rând judecătoria pe aria căreia a fost constituită entitatea.

Din informaţiile noastre, Cristinel Chioveanu a votat constant bugetul comunei Ulmeni, în speţă alocarea banilor către diferite domenii de activitate şi entităţi. Banii de bomboane alocaţi de o primărie uitată pe harta unui judeţ care îşi trăieşte soarta în corupţie, teamă şi obedienţă duse aproape de limita maximă nu au stârnit, încă, interesul Agenţiei Naţionale de Integritate. Pe site-ul oficial al Primăriei Ulmeni nu apare în declaraţia de interese a lui Chiveanu Cristinel Marian nici o apartenenţă în rubrica dedicată asociaţiilor, deşi consilierul local PSD nu se fereşte să expună public inclusiv documente din cadrul acesteia. Iată o postare de pe o cunoscută reţea de socializare, realizată în luna martie 2019.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole