marți, aprilie 23, 2024

UN PRIMAR PENTRU VIITOR | Planul lui Horia Toader pentru Costeşti, comună europeană!

Custom ad 1

Unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri buzoieni, cu o experienţă administrativă şi politică de necontestat, buzoianul Horia Toader a decis să intre în cursa pentru Primăria Costeşti dând curs invitaţiei partidului Pro România, deşi politic a mai fost ofertat și de alte formaţiuni. 2020 reprezintă anul în care cetăţenii comunei Costeşti pot alege cu adevărat un lider, care să dezvolte localitatea învecinată cu reşedinţa judeţului Buzău şi care o poate alinea standardelor europene. În rândurile de mai jos, vă prezentăm principalele obiective al candidatului PRO ROMÂNIA, Horia Toader în fruntea primăriei Costeşti.

INFRASTRUCTURĂ

Primul pas spre dezvoltare îl reprezintă o infrastructură solidă. În acest sens, îmi doresc ca investiţiile comunei să se îndrepte către o listă amplă de obiective precum: amenajarea de spaţii verzi pe DN2E85, amenajarea unei pieţe agricole dedicată producătorilor autohtoni, nominalizarea şi semnalizarea rutieră a tuturor străzilor, asfaltarea completă a satului Spătaru, amenajarea drumurilor în câmp şi a staţiilor de autobuz, precum şi construirea de poduri şi podeţe peste Călmăţui. Alte investiţii majore sunt necesare în realizarea reţelei de faze naturale şi reţeaua de apă şi canal.

SĂNĂTATE

Îmi doresc să dezvolt politici pentru asigurarea unui acces mai bun la servicii medicale de calitate pentru toţi locuitorii comunei noastre. Voi milita pentru dezvoltarea prevenției, cu rol important în creșterea stării de sănătate a populației. Îmi doresc un dispensar (n.r. Centru de Permanenţă Medicală), dimensionat și plasat geografic în funcție de nevoile pacienților și de distribuția populației din comuna noastră, pentru ca acesta să deservească în cele mai bune condiţii şi oricând locuitorii din toate satele comunei. Clinica noastră va fi aprovizionată în permanenţă cu medicamente necesare, va avea parte de dotări moderne de diagnosticare şi tratament, totul pentru a asigura gratuit servicii medicale destinate cetăţenilor.

Horia Toader, candidatul PRO ROMÂNIA pentru Primăria Costeşti. Foto: Andrei Piţigoi

MEDIU

Sunt adeptul menținerii unui echilibru între dezvoltarea economică și protejarea mediului înconjurător pentru a putea lăsa copiilor noștri o țară curată în care să poată trăi sănătoși. În acest sens, cred că sunt necesare măsuri imediate în domeniile gestionării deșeurilor, protejării atmosferei, pădurilor și apelor și a managementului resurselor de apă. Pentru ca toate acestea să devină realitate, avem nevoie să învăţăm cum să sortăm deşeurile, să le reciclăm şi să creştem numărul spaţiilor verzi. Printre obiectivele mele se numără canalizarea şi realizarea unei microstaţii de epurare a apelor uzate, realizarea unei gropi ecologice pentru gunoiul menajer, amenajarea unor canale pentru deversarea apelor pluviale în Călmăţui şi înfiinţarea unei staţii de brichetare din resturi vegetale.

„Avem datoria să lăsăm o lume mai bună generaţiilor care vor urma” Horia Toader, candidat Pro România pentru funcţia de primar al comunei Costeşti

SPORT & CULTURĂ

Pe plan sportiv, îmi doresc amenajarea unei noi săli de sport, readucerea oamenilor pe arenele sportive, reamenajarea şi modernizarea stadionului din localitate, precum şi a clubului de fotbal. Ca om de cultură, îmi doresc desfășurarea de activități diverse în căminul cultural din localitate (dansuri populare, dansuri clasice, cor, ansamblu folcloric și muzică lăutărească), precum și achiziționarea de instrumentar muzical.

EDUCAŢIE & ÎNVĂŢĂMÂNT

Indiferent de ciclul şcolar în care sunt prezenţi copiii comunei noastre, trebuie să le garantăm accesul neîngrădit la educaţie şi, totodată, cele mai bune condiţii în procesul educaţional. Avem nevoie de investiții coerente în educația timpurie pentru că este de dorit să construiești pe o baza solidă, în loc să repari permanent. Trebuie chiar, ca primărie de comună, să asigurăm resursele necesare unui sistem de învățământ modern și adaptat cerințelor și așteptărilor societății actuale. Pentru aceasta avem nevoie de cei mai buni profesori şi de un management dedicat educaţiei şi învăţământului. Voi susţine profesionalizarea serviciilor de orientare și consiliere în carieră a elevilor și studenților din comuna noastră, cu beneficii directe şi majore pentru cei care aleg să revină acasă, în mediul public sau privat. Printre primele mele obiective se află modernizarea şcolii, înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit şi amenajarea unor spaţii de joacă şi recreere dedicate exclusiv celor mai mici dintre noi.

ANTREPRENORIAT & ECONOMIE

Încurajez inovarea și antreprenoriatul local. Dorim să oprim exodul tinerilor şi să le oferim oportunităţi reale de afaceri în comuna noastră, ba chiar şi finanţarea afacerilor acestora, fie prin programe locale, naţionale de tipul Start-up sau europene, fie prin diferite paliere din domeniile de interes comunitar. Datorită poziţionării geografice a comunei Costeşti, totodată şi a resurselor pe care le deţinem, dar nu le valorificăm încă în totalitate, avem premise spre concretizarea aspectelor prezentate.

ADMINISTRAŢIE & TRANSPARENŢĂ

Susţin reaşezarea administraţiei publice locale, pornind de la nevoile şi grijile cetăţeanului de rând. Vreau o primărie modernă, dedicată comunităţii noastre şi clădită pe valori europene. Îmi doresc ca, în urma consultărilor periodice cu locuitorii comunei Costeşti, să elaborăm strategii adaptate pentru dezvoltarea şi modernizarea administraţiei, pentru că relaţia autorităţi – cetăţeni trebuie să fie în primul rând productivă, transparentă şi facilă. Vreau cărţi funciare gratuite pentru deţinătorii de păduri şi terenuri agricole, alături de întâlniri periodice cu cetăţenii comunei şi prezentarea situaţiei financiare a primăriei.

TINERET & TURISM

Consider că tinerii sunt resursa strategică a României. Este esențial să le asigurăm dreptul la educație, indiferent de situația materială, să le dezvoltăm potențialul, să le asigurăm locuri de muncă bine plătite, să îi tratăm cu respect, să îi încurajăm să se implice civic și, nu în ultimul rând, să le oferim motive să rămână în țară. Vreau ca tinerii comunităţii noastre să aibă parte de beneficii din partea primăriei noastre, care să le înlesnească drumul spre performanţa şcolară, sportivă sau profesională. Nu doar atât, ci vreau să atribuim gratuit locuri de casă pentru tinerii de până în 35 de ani.

RELAŢIA CU EUROPA

Îmi propun o creștere masivă a absorbției fondurilor europene destinate comunei noastre, iar pentru acest lucru este necesar un sprijin direct de la nivel central. Îmi doresc ca fiecare proiect realizat să reprezinte o valoare adăugată din punct de vedere economic sau social, practic un plus care să contribuie la dezoltarea comunei Costeşti şi să pună semnul de egalitate între comunitatea noastră şi oricare alta din Europa. Primăria Costeşti va avea un departament dedicat posibilităţilor de dezvoltare şi finanţare a afacerilor locale, care să înlesnească procedurile de accesare a fondurilor nerambursabile și asigurarea cu prioritate a cofinanțării pentru proiectele acestora.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole