23.3 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

Trupa de teatru a Clubului 3,14 va participa la cea de-a cincisprezecea ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis

Custom ad 1

Clubul 3,14 al Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hașdeu, înființat în anul 2012 și coordonat cu mult suflet și dăruire, încă de la început, de profesoul Dănuț Solcan, are mai multe departamente (teatru, eseu, fotografie, muzică, dans, desen – pictură, Digital Art, Tehnic, Relații Publice și voluntariat), scopul acestuia fiind educarea tinerilor înspre a adopta o atitudine civică.

Departamentul de teatru a debutat în anul 2015, prima piesă pusă în scenă fiind ”Familia 2.0”. Aceasta a fost jucată în sala Teatrului George Ciprian, la Consiliul Județean sau în Cafeneaua Artiștilor, dar și pe scena Teatrului Bulandra, în cadrul Festivalului Național „Florian Pitiș”. A doua piesă, „Sectorul S”, mai grea şi cu mai multe personaje, i-a adus clubului de teatru prima participare la Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, probabil cea mai frumoasă aventură destinată tinerilor actori care se întâmplă în România.

Și anul acesta, trupa de teatru Treivirgulăpaișpe a fost selectată să participe la cea de-a cincisprezecea ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, care se va desfășura puțin altfel, datorită condițiilor impuse de distanțarea socială.

Anul acesta IDEO IDEIS #15 se întâmplă în perioada 5 – 9 august, în Alexandria și în orașele trupelor selectate, unde va fi trimisă câte o capsulă IDEO formată din doi traineri și un mentor.

  1. The snoop – Baia Mare
  2. Drama Club – Botoșani
  3. Brightside Drama – București
  4. 3,14 – Buzău
  5. Mircea Albulescu – Câmpina
  6. Gong – Roman
  7. Art Attack – Sibiu
  8. Heavenly Hell – Timișoara
  9. + o trupă din Alexandria

An de an, festivalul s-a desfășurat în Alexandria, acolo unde a și luat naștere, încă din anul 2006, fiind ”un eveniment care îşi propune să creeze punți între educație și cultură, oferind participanților o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală prin mijloace alternative: actorie, dans, scriere creativă, muzică, film, fotografie. Astfel, festivalul devine complementar sistemului de învăţământ instituţionalizat. Festivalul aduce în Alexandria, o zonă dezavantajată din punct de vedere cultural, o alternativă la cotidian, prin reprezentațiile actorilor profesioniști, dar și ale spectacolelor de teatru tânăr ale trupelor înscrise. Ideo Ideis este un festival de teatru pentru comunitate și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru de amatori din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională

În cadrul festivalului vor avea loc ateliere de teatru tânăr, ateliere de măiestrie, spectacole, masterclass-uri, cinemateca târzie, seara povestitirilor. Președintele de onoare Ideo Ideis este nimeni altul decât binecunoscutul actor Marcel Iureș, printre mentori numărându-se Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Cătălin Ștefănescu, Marius Manole și Andi Vasluianu.

Sursă foto: Facebook

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente