duminică, iunie 16, 2024

FOTO | Prefectul Dimian, în campanie electorală la Siriu! Trimisul guvernului, în poză alături de candidatul PMP la primăria Siriu

Custom ad 1

Leonard Dimian, Prefectul Judeţului Buzău „a comis-o” zilele trecute, într-o vizită de lucru la Siriu. Teoretic, trimisul guvernului în teritoriu, apolitic prin natura titulaturii meseriei a inspectat lucrările de la viaductul Giurca. Practic, Leonard Dimian, un apropiat al deputatului Adrian Mocanu, cel care recent a preluat organizatia judeţeană a PMP după ce a condus ALDE şi a mai bifat PSRo, PSD ş.a.m.d… s-a fotografiat alături de Constantin Drăgoi, candidatul partidului lui Traian Băsescu pentru primăria din Siriu, o faptă cel puţin nedemnă pentru cea mai înaltă funcţie guvernamentală din judeţ.

Fotografiile au fost imediat publicate pe Drăgoi, pe contul său de Facebook, alături de o scurta descriere:

„Vreau să îi mulțumesc public, în numele tuturor locuitorilor comunei Siriu, domnului prefect Leonard Dimian, pentru sprijinul pe care ni-l acordă pentru ca lucrările de la viaductul Giurca să fie finalizate rapid! Pentru că astăzi domnul prefect a verificat la fața locului cum își fac treaba echipele constructorului, am profitat de ocazie și i-am adus la cunoștință doleanța noastră, a locuitorilor comunei Siriu, ca lucrările să se termine cât mai repede posibil. Am deplină încredere că așa se va întâmpla!” – Constantin Drăgoi pe pagina personală de Facebook

UPDATE | DREPT LA REPLICĂ LEONARD DIMIAN, PREFECTUL JUD. BUZĂU

La câteva minute de la publicarea articolului de mai sus, Leonard Dimian, Prefectul Judeţului Buzău a solicitat dreptul la replică privitor la informaţiile furnizate de Agora Buzău. Redăm în continuare replica domniei sale:

„Informațiile prezentate de publicația online Agora Buzău în articolul „FOTO | Prefectul Dimian, în campanie electorală la Siriu! Trimisul guvernului, în poză alături de candidatul PMP la primăria Siriu” conține informații false, de natură să distorsioneze realitatea și să inducă percepții greșite cetățenilor.
Prefectul județului Buzău nu a fost în nicio campanie electorală, nu a promovat niciun politician, nu a publicat nimic de natură să favorizeze vreo formațiune politică.
Articolul menționat face referire la o vizită de lucru în cadrul căreia prefectul județului a verificat lucrările de reabilitare a Viaductului Giurca. Informațiile au fost postate pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului și nu conțin nicio conotație politică.
Prefectul județului Buzău are o relație directă cu fiecare locuitor al județului, cu care se simte liber să comunice, să interacționeze, să se fotografieze. Ce postează alte persoane pe conturile lor asumă exclusiv responsabilitatea acestora.
Încercarea publicației Agora Buzău de a politiza activitatea Instituției Prefectului este regretabilă.”

Mai departe, am adresat Prefecturii Buzău următoarea întrebare, elocventă în asemenea situaţie:

Dl. Dimian ştia alături de cine se fotografiază? În speţă, numele persoanei, apartenenţa politică? …sau a răspuns pozitiv unei solicitări de a se fotografia alături o persoană?

…întrebare la care am primit un răspuns neclar şi evaziv, după cum urmează:

Domnul Drăgoi Constantin a pus problema necesității locale ca lucrările să fie finalizate la timp în calitatea sa de membru al comunității din Siriu. Întâlnirea cu domnul prefect nu a vizat aspecte politice, electorale sau de altă natură. Observăm că inclusiv postarea publicată de site-ul dumneavoastră evită orice implicație politică.

Nota redacţiei. Dacă în primul răspuns oficial suntem acuzaţi că articolul „conține informații false, de natură să distorsioneze realitatea și să inducă percepții greșite cetățenilor„, în ultima propoziţie subordonată a ultimei noastre întrebări, Prefectul de Buzău afirmă că: „Observăm că inclusiv postarea publicată de site-ul dumneavoastră evită orice implicație politică”, practic cele două replici se bat cap-n cap.

Având în vedere că Leonard Dimian nu a răspuns clar primei noastre întrebări, şi anume dacă avea cunoştiinţă despre numele întreg şi apartenenţa politică a persoanei Drăgoi Constantin, candidatul PMP la primăria Siriu, considerăm regretabil cel puţin, faptul că Prefectul de Buzău a promovat chiar prin simplul accept şi alăturare fizică alături de o persoană al cărei nume şi apartenenţa politică o cunoştea, chiar dacă nu pe contul său personal sau al instituţiei pe care o conduce, o persoană aflată în cursa politică, indiferent de partidul pe care-l reprezintă aceasta.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole