8.8 C
Buzău
vineri, martie 1, 2024
Mihaela Travel | Agentie de turism

Sănătatea buzoienilor, periclitată de „primarul Eurovision”!

Custom ad 1

După ce a cheltuit sume impresionante pentru eurovisioane și chermeze doar din bani publici, primarul Buzăului s-a gândit probabil că ar putea face economie pe timp de criză și împreună cu directorul Trans Bus a redus drastic numărul de curse atât în municipiu cât și pe traseele adiacente acestuia. Lipsa autobuzelor de pe traseu a aglomerat stațiile, în special la orele când o categorie mult mai predispusă la îmbolnăvirea cu Covid 19, și i-am numit aici pe semenii noștri peste 65 de ani, ieșea respectând programul să-și facă cumpărături de strictă necesitate. Iar atunci când autobuzul totuși venea, după lungi perioade de așteptare, bătrânii noștri cu pensii mici se înghesuiau uitând de distanțarea socială, din teama de a nu fi prinși în afara orelor stabilite și a fi amendați.
Acum, chiar dacă situația a persistat mai multe săptămâni, vedem că organele competente s-au sesizat și au întocmit dosar penal deocamdată doar pentru faptă, adică zădărnicirea combaterii bolilor. Cum noi am fost singurii, prin vocea consilierului Constantin Ionescu, care am luat atitudine atunci când primarul PSD a acceptat cu nonșalanță să reeșaloneze datoriile de sute de milioane la bugetul local ale PNL, demonstrând încă o dată cârdășia dintre cele două partide în plan local, nu putem să tăcem. Și-i reamintim edilului că nu a luat în seamă propunerea PRO România Buzău de a canaliza o parte din banii pentru diverse manifestări artistice către lucrul cu adevărat important al acestor zile, combaterea virusului ucigaș.
De asemenea, cum vedem că pentru el, mai importante sunt procentele electorale și tot felul de măsuri fără noimă dar care să-l facă vizibil în plan politic, îi solicităm din nou primarului Buzăului ca în această perioadă să ia doar măsuri în folosul cetățenilor. Să răspundă solicitării noastre de a pune politica în carantină și să facă adminstrație, lucrul pentru care a fost ales în urmă cu patru ani. Iar o primă măsură, de un real folos pentru semenii noștri ar fi regândirea programului autobuzelor în așa fel încât să dispară aglomerația, iar cetățenii să poată circula decent și păstrând distanța socială. Nu credem că va fi o cheltuială prea mare, iar efortul bugetar nu va depăși Eurovisionul care nu ne-a folosit la nimic și nu ne-a scăpat de coronavirus. Mai mult, noi, cei de la PRO România Buzău credem că e momentul să se pună piciorul în prag, iar banii repartizați la întocmirea bugetului pentru capitolul „chermeze” să fie redirecționați pentru sănătatea buzoienilor, singurii care contează acum.

Comunicat PRO Romania

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente