17.7 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

Simulare de cutremur, mâine, la Râmnicu-Sărat

Custom ad 1

Simulare de cutremur, la 43 de ani după dezastrul care a ucis peste 1.500 de oameni. Va avea loc în zona seismică Vrancea

Miercuri, 4 martie, între orele 12.00 – 13.00, va fi organizat în municipiul Râmnicu Sărat un exerciţiu de alarmare privind producerea unui cutremur. Exerciţiul va avea loc în zona Castelului de apă, fosta Unitate Militară.

Pentru a nu crea panică, cetatenii sunt informati că se vor utiliza sirenele electrice şi electronice din municipiul Râmnicu Sărat, pentru introducerea semnalului acustic „ALARMĂ LA DEZASTRE” şi transmiterea mesajelor privind modul de comportare în caz de cutremur, precum şi mijloace de marcare: grenade fumigene şi incendiare. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenţă ”Neron Lupascu” informează cetăţenii că pe timpul desfăşurării acţiunii circulaţia în zona exerciţiului va fi blocată şi deviată.

Populaţia aflată în apropiere este rugată să părăsească într-un ritm alert zona de desfăşurare a activităţii sau sa vizioneze exercitiul din spatiile special destinate şi marcate.

Cutremurul din 1977 s-a produs la ora 21:22:22 în data de 4 martie 1977, cu efecte devastatoare asupra României.  A avut o magnitudine de 7,4 grade pe Richter şi o durată de circa 56 de secunde, 55 conform altor surse, şi a generat 1.570 de victime. La nivelul întregii ţări au fost circa 11.300 de răniţi şi aproximativ 35.000 de locuinţe s-au prăbuşit.  Majoritatea pagubelor materiale s-au concentrat in Bucureşti unde peste 33 de clădiri s-au prăbuşit.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Vrancea, cea mai activă zonă seismică din ţară, la o adâncime de circa 100 km. Unda de şoc s-a simţit aproape în toţi Balcanii.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente