7.5 C
Buzău
luni, februarie 26, 2024
Mihaela Travel | Agentie de turism

DOCUMENT. BUGET 2020 | Primăria cumpără licenţe de Windows la preţ dublu!

Custom ad 1

Primăria Municipiului Buzău continuă şirul achiziţiilor în IT şi software la preţuri supraestimate. De data aceasta, potrivit proiectului de hotărâre locală a bugetului municipiului pe anul în curs, municipalitatea face o serie de cheltuieli nerealiste, la tarife mult mai mari decât preţul real. Astfel, în anexa 3/1 „Alte cheltuieli de investiţii defalcate de categorii de bunuri repartizate pentru capitolul AUTORITĂŢI PUBLICE ŞI ACŢIUNI EXTERNE” se arată dorinţa de a achiziţiona următoarele:

Punctual. O licentă server email este estimată undeva în jurul sumei 30.000 de lei, pentru 50 de utilizatori, pe o perioada de trei ani, în timp ce municipalitatea va achita 40.000 de lei, cel mai probabil pentru un singur an. Licenţa SQL server, are o valoare reală de maxim 4.000 de lei, ceea ce înseamnă 8.000 de lei pentru două. Primăria va da 39.000 pentru două bucăţi. Pentru o licenţă Windows Server 2019, Palatul Comunal va da 26.200 de lei, preţul de început real fiind de 2800 de lei. Primăria Buzău doreşte să achiziţioneze patru astfel de licenţe. O glumă par a fi cei 2000 de lei pentru folosirea unui software de arhivare (10 licenţe), tip WinRar (cost real de 5 euro/pc) sau 7Zip (open source disponibil gratuit). Mai departe, angajaţii din Primăria Buzău vor beneficia de 10 imprimante care vor tipări doar alb negru, la un preţ de aproximativ 1100 de lei per bucată, fiind necesare 10 astfel de unităţi. Preţul real pentru o imprimantă alb negru este în jurul sumei de 350-550 de lei, în funcţie de calitate. Data Centerul municipalităţii, practic serverele care vor asigura stocarea tuturor datelor din Palatul Comunal, back-ul şi condiţii de siguranţă ale acestuia în cazul întreruperilor de curent electric este de 524.000, mai bine de jumătate de miliard pentru o unitate compusă din piese ale căror valoare nu depăşeşte 30.000 de lei. Mai marii oraşului au hotărât să achiziţioneze şi 90 de unităţi de lucru (calculatoare + monitoare) la un tarif aproximativ de 3100 de lei per bucată, singurul preţ aflat cât de cât aproape de cel real, cu menţiunea că specificaţiile tehnice ale acestora sunt cel puţin decente.

Societatea care va furniza licenţele pentru sistemul de operare Windows şi licenţele pentru Suita Office pentru Primăria Buzău va da lovitura. Palatul Comunal are nevoie de 155 de astfel de licenţe, iar preţul per pachet (licenţă Windows + Office) pe care municipalitatea este dispusă să-l ofere este de 1929 de lei. Preţul real pentru o licenţă Windows Enterprise este de maxim 700 de lei per unitate, cu o durată a valabilităţii pe viaţă; în timp ce pentru Suita Office este 99 de dolari per PC.

BUGETUL 2020 | Primăria Buzău by Andrei Pitigoi on Scribd

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole