14.7 C
Buzău
duminică, martie 26, 2023
Google search engine
AcasăActualitate | Acum în BuzăuFetiță de un an și jumătate, diagnosticată cu gripă | Micuţa a...

Fetiță de un an și jumătate, diagnosticată cu gripă | Micuţa a fost transferată în Capitală

Micuța a fost transferată la spitalul Matei Balș, din Capitală.

In această dimineață, la U.P.U Pediatrie, unui copil in vârstă de 1 an și 6 luni, din Buzău, i s-a confirmat  gripa de tip A, in urma testului rapid efectuat. După ce a fost evaluat de către medic, acesta a considerat că pacientul sa fie transferat la Spitalul Matei Balș din capitală.

Simptomele gripei de tip H1N1 sunt tipice gripei sezoniere, inclusiv febră (de obicei mare), dureri de cap, oboseală extremă, tuse uscată, durere în gât și frisoane. Unii oameni au raportat diaree și vărsături. În cazuri rare boala poate progresa până la pneumonie și insuficiență respiratorie, ce conduc la moarte.

Un nou vaccin împotriva H1N1 este acum disponibil și se recomandă să fie administrat conform recomandărilor specialiștilor din domeniul medical.

Medicii recomandă următoarele măsuri de precauție  pentru răspândirea  gripei sezoniere și controlul bolilor: igiena mâinilor, utilizarea dezinfectantelor pentru mâini și repaosul la domiciliu atunci când sunt bolnavi. Precauții suplimentare  de control al infecțiilor sunt foarte importante, inclusiv dezinfecția minuțioasă a suprafețelor contaminate și o etichetă corespunzătoare a tusei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments