marți, aprilie 16, 2024

TOP 10. ANALIZĂ | Comunicarea online, tot mai populară printre politicienii buzoieni

Custom ad 1

Politicienii buzoieni au înţeles cât de importante pot fi reţelele sociale şi fie au descoperit Facebook-ul recent, fie au început să-şi reactiveze conturile mai vechi. În articolul de faţă, vă prezentăm cele mai importante figuri din politica buzoiană şi cum se prezintă acestea online. O bună parte din profilele prezentate beneficiază de articole sponsorizate, în timp ce unele dintre figurile de mai jos se bucură de o mare popularitate în rândul internauţilor.

Faptul că mii de oameni urmăresc activitatea politicienilor confirmă că alegătorul de pe online este important. Iată numărul prietenilor virtuali şi a aprecierilor online strânse de principalii actori de pe scena politică buzoiană.

1. Constantin Toma, primarul Mun. Buzău (17.366 de aprecieri pe pagina oficială)

Primarul Municipiului Buzău este unul dintre cei care înţeleg importanţa comunicării online. Poate mai mult decât atât, Toma nu iroseşte nici o ocazie de a îşi promova realizările online. Dintre toate conturile prezentate, cel al edilului buzoian beneficiază de cea mai mare rată de postări sponsorizate (undeva la 75%, adică 3 din 4 potrivit Facebook Tools) şi cea mai mare sumă de bani alocată imaginii în lumea virtuală. Postările sale au o medie aproximativă (realizată pe ultimele 30 de postări) de 600 de aprecieri.

2. Ion Marcel Ciolacu (5000 de prieteni pe profilul personal, urmărit de +4.500 pe profilul personal, 12.954 de aprecieri pe pagina oficială)

Liderul interimar al social democraţilor, deputat de Buzău şi preşedinte al filialei judeţene PSD Buzău, Marcel Ciolacu are pe pagina personală o medie de aproximativ 350 de aprecieri per postare, în timp ce, pe pagina oficială media sare de 600 de aprecieri, în condiţiile în care PR politicianului buzoian rar alocă bani pentru promovarea online (media de 0,7% postări plătite din numărul total).

3. Adrian Mocanu, deputat ALDE Buzău (+12.000 de aprecieri pe pagina oficială şi 5.000 de prieteni pe cea personală)

ALDE este reprezentată pe un podium al politicii buzoiene… cel puţin online. Adrian Mocanu, una dintre figurile tinere a finanţat constant postările de pe pagina sa, cât şi numărul de aprecieri. Deputatul buzoian are puţin peste 12.000 de aprecieri pe contul oficial. Media pe pagina personală este de aproximativ 300 de reacţii şi pe cea oficială, 250. Potrivit Facebook Tools, Adrian Mocanu a promovat o postare cu cel puţin 2.000 de lei. Este vorba despre ştirea cu trenurile de pasageri care opresc în gara din Pogoanele (oct. 2018),

4. Carmen Ichim, fost prefect de Buzău (10.850 de aprecieri pe pagina oficială, 5.000 de prieteni pe profilul personal)

Fostul prefect al judeţului Buzău a investit în pagina de Facebook doar în faza incipentă. Reach-ul postărilor constante şi simpatia de care se bucură în rândul buzoienilor a făcut ca profilul oficial al lui Carmen Ichim să aibă a doua cea mai mare rată ascendentă, raportată la perioada realizării contului dintre cei prezenţi în top. Ichim şi-a păstrat banii în portofel, bazându-se pe carisma proprie şi nu a greşit. Media per postare pe contul personal, 700; 400 pe cel oficial.

5. Ionel Viorela Dobrică, deputat PSD Buzău (5.000 de prieteni pe contul personal şi încă +2.000 de urmăritori, 6135 de aprecieri pe pagina oficială)

Cea mai tânără figură din topul de faţă, Ionela Viorela Dobrică (n.r. 30 de ani) se bucură de o mare susţinere în rândurile internauţilor. 500 este media reacţiilor per postare pe contul oficial, acolo unde deputatul buzoian are o activitate intensă, iar 250 cea pe pagina oficială. Profilul buzoiencei este unul dintre puţinele care nu beneficiază de postări sponsorizate.

6. Ionuţ Sorin Apostu, viceprimar Mun. Buzău (5.000 de prieteni pe contul personal, aproape 5100 de aprecieri pe pagina personală)

Postările viceprimarului buzoian sunt printre cele mai comentate. Fie ca răspunsurile au legătură cu subiectul acestora, fie că buzoienii îşi exprimă alte doleanţe, postările lui Ionuţ Apostu strâng zeci de comentarii. „Vicele” buzoian este unul dintre puţinii care răspund constant şi indiferent de abordare, întrebărilor prietenilor săi virtuali. Media pe pagina personală, 300; media pe pagina oficială, 100.

7. Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău (5000 de prieteni pe profilul personal, 4099 de aprecieri pe pagina oficială)

Unul dintre cei mai populari lideri buzoieni nu se bucură de o prezenţă online pe măsura celei din realitate. Practic, singurul membru al PSD Buzău aflat într-o poziţie de conducere de importanţă judeţeană care nu are duşmani decât în propriul partid are o medie de 150 de reacţii pe pagina oficială şi 350 media pe pagina oficială. Fie carisma liderului mini-parlamentului buzoian nu a străpuns monitoarele, fie preşedintele CJ Buzău preferă contactul real. În mandatul său, Neagu a reuşit ceea ce ultimii doi predecesori din CJ nu au îndeplinit, iar perspectivele un nou mandat bat la uşă din 2020, aşa că materiale de promovat era destul.

8. Lucian Romaşcanu, senator de Buzău (5.000 de prieteni pe contul personal + aproape 2000 de urmăritori)

O prezenţă care nu trece neremarcată. Fost om de media şi ministru al Culturii, Romaşcanu graţie atitudinii şi sarcasmului este spectacol curat în conferinţele de presă şi emisiunile TV difuzate de posturile naţionale, acolo unde este o prezenţă constantă. Popularitatea şi entuziasmul pe care-l arată în prezenţele televizate se transpun şi pe cea mai populară reţea de socializare.

9. Romeo Lungu, vicepreşedintele CJ Buzău (4949 de prieteni pe profilul personal)

Surprinzătoare lipsa unei pagini oficiale pentru vicepreşedintele CJ Buzău, Romeo Lungu. Unul dintre cei mai apreciaţi, populari şi vechi membri ai social democraţilor buzoieni nu deţine un cont oficial, însă acesta a atins maximum numărului de prieteni pe care un cont personal de Facebook îl poate suporta. Pagina personală a lui Lungu are o medie de 350 de reacţii per postare.

10. Robert Adrian Petre, vicepreşedintele CJ Buzău (1348 de aprecieri pe pagina oficială, aproape 5.000 pe cea personală)

Şeful fotbalului buzoian a început recent să-şi îngrijrească pagina oficială de Facebook, prin realizarea unei şedinţe foto profesională. În privinţa numărului de aprecieri per postare pe pagina personală, Petre se menţine în medie, cu 250 de reacţii per postare, în timp ce pe cea oficială media este de 100, destul de mult pentru o pagină care nu depăşeşte 1,5 K.

11. Dorin Bădulescu, senator ALDE Buzău (5000 de prieteni pe profilul personal şi 2.900 de aprecieri pe pagina personală).

12. Sebastian Radu, deputat PSD (5000 de prieteni pe pagina personală şi +2100 de aprecieri pe pagina oficială)

13. Constantin Ionescu, candidatul PNL pentru Primăria Buzău (5.000 de prieteni pe pagina personală, aproape 1700 de aprecieri pe pagina oficială)

14. Andrei Neder, fost viceprimar, membru PNL (aproape 5.000 de prieteni pe contul personal, 1306 aprecieri pe pagina oficială)

15. Cristinel Romanescu, deputat PNL Buzău (prezent online doar cu pagina oficială care are aproximativ 1.500 de aprecieri)

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole