FOTO | „Vicele” CJ Buzău, Adrian Petre, întâlnire cu Kovesi în Luxemburg! Ce s-a întâmplat în Marele Ducat?

0
52

Adrian Petre, vicepreşedintele CJ Buzău a sărbătorit în avans Ziua Naţională a României în Luxemburg, acolo unde alături de delegaţia mini-parlamentului buzoian a onorat invitaţia ambasadorului român în Marele Ducat, Lilian Zamfiroiu.

Cu alte cuvinte, marţi 26 noiembrie, Ambasada României în Luxemburg a organizat o serie de festivităţi dedicate Zilei Naţionale a României, prilej datorită căruia ansamblul „Plaiurile Mioriţei” din Buzău a susţinut un spectacol tradiţional de zile mari. Printre invitaţi s-a numărat şi procurorul european, Laura Codruţa Kovesi care s-a fotografiat alături de vicepreşedintele CJ Buzău, Adrian Petre. Iată mai jos o parte din galeria foto a evenimentului.

„Cu bucurie vreau sa va impartasesc faptul ca am onorat invitatia dlui Ambasador Lilian Zamfiroiu de a participa la acest eveniment impreuna cu o delegatie a Consiliului Judetean Buzau si a Centrului Judetean de Cultura si Arta Buzau. Dintre spectatori au facut parte membri ai Guvernului, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat in Marele Ducat, reprezentanti ai anumitor ONG-uri locale si europene, oameni de afaceri si o consistenta prezenta din randurile comunitatii romanesti din Luxemburg. De asemenea, au fost prezenti numerosi reprezentanți ai României la Curtea Europeană de Justiție, la Curtea Europeană de Conturi, inclusiv doamna Laura Codruţa Kövesi, care şi-a preluat mandatul de procuror-șef al Parchetului European, cu sediul în Luxemburg. Desfasuratorul evenimentului a cuprins intonarea imnurilor României, Luxemburgului și Uniunii Europene, un program artistic sustinut de Ansamblul Plaiurile Mioritei, urmat de o receptie pe parcurul careia au fost prezentate produsele traditionale ale Buzaului (vinuri buzoiene, produse culinare, costume traditionale, obiecte de artizanat, pliante si filme de prezentare). Gazda noastra, dl Ambasador Lilian Zamfiroiu, s-a aplecat asupra anului 2019 si a impactului acestui an pentru tara noastra, subliniind ca Ziua Nationala evocă valorile unităţii, solidarităţii şi toleranţei, valori universale şi actuale la nivel individual, naţional, european şi mondial.
La randul meu, am sustinut in fata audientei frumusetea si unicitatea locurilor noastre, invitandu-i pe cei prezenti sa ne viziteze tara si, in special, sa se bucure de tinutul Buzaului. Acest eveniment a fost un excelent prilej de promovare turistica a Buzaului, de prezentare a traditiilor si a valorilor artistice locale, care merita pe deplin sa fie cunoscute. Multumesc inca o data dlui Ambsador Lilian Zamfiroiu pentru invitatia facuta si pentru calduroasa gazduire!”
– Adrian Petre, vicepreşedinte CJ Buzău.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.