Așa cum am transmis săptămâna trecută, PRO România Buzău a rămas consecventă ideilor vehiculate în primul tur, cum că voturile independentului Mircea Diaconu nu sunt tranzacționabile, și am sfătuit buzoienii să voteze conform propriei conștiințe, după ce fiecare va face o evaluare proprie a fiecăruia dintre cei doi candidați. Mulțumim celor care au urmat sfatul nostru, ieșind totuși la vot, ca singură cale domocratică de a se exprima în spațiul public și a hotărî soarta țării pentru următorii cinci ani.

Acum, când votul s-a încheiat, două sunt ideile care s-au cristalizat și cu care suntem de acord. Prima, că analiștii politici atât de lăudați de PSD și nu numai, plătiți din bani publici, au suferit un eșec usturător și nu au nimerit în estimările lor nici pe aproape scorul primului clasat, dar nici înfrângerea usturătoare pe care o va suferi încă cel mai mare partid din România.

În ceea ce privește Buzăul, și aici ne referim strict la municipiu, candidatura Vioricăi Dăncilă din partea PSD a subminat la greu poziția actualului primar al urbei. Care parcă a preconizat prin luarea sa de cuvânt la vizita candidatei că va pierde pentru a treia oară consecutiv poziția de lider, Buzăul devenind galben peste noapte. Culoare care cu greu va putea fi schimbată în actuala conjunctură politică, în care PSD cu siguranță va fi măcinat de lupte interne, iar PNL va încerca doar să profite de pe urma acestui război.

Din acest punct de vedere, PRO România se va menține, la fel ca și până acum, pe o poziție echidistantă față de toate aceste interese de clan, luptând doar în interesul cetățeanului prin metodele democratice pe care le are la îndemână într-un stat de drept.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.