joi, iunie 20, 2024

VIDEO. RELAŢII RECI CU CENTRU? Cristi Romanescu, „driblat” de fostul purtător de cuvânt al PNL în cursa pentru şefia Ministerului Tineretului şi Sportului

Custom ad 1

Presa naţională l-a dat, în urmă cu câteva zile, drept principalul favorit pentru preluarea Ministerului Tineretului şi Sportului, pe buzoianul Cristi Romanescu, preşedintele PNL Buzău, preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă şi totodată membru în cel mai important comitet mondial din sportul cu mingea de celuloid, International Board.

Surprinzător însă, PNL a validat, joi, în unanimitate, în şedinţa Biroului Politic Naţional, lista finală cu propunerile de miniştri pentru formarea noului Guvern. Executivul condus de Ludovic Orban urmează să aibă un vicepremier, pe Raluca Turcan, şi 16 ministere, iar la MTS a apărut numele deputatului liberal, Ionuţ Stroe.

Cum a reuşit Romanescu, un om cu o experienţă consolidată în sport să piardă în faţă unui purtător de cuvânt?

Pe scurt, relaţii reci cu Capitala. Practic, cu şefia liberalilor de la centru, la urechile cărora au ajuns zvonuri potrivit cărora Romanescu a mers în dese rânduri într-un acord tacit cu puterea buzoiană în vederea atingerii unor interese personale. Subiect despre care Agora Buzău a relatat recent aici.

Cine este Ionuţ Stroe?

Ionut Stroe, propunerea premierului desemnat, Ludovic Orban, pentru a prelua ministerul Tineretului si Sportului, participa la sedinta Biroului Politic National al Partidului National Liberal (PNL), joi 24 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ionuţ Stroe, propunerea pentru Ministerul Sportului în Guvernul Orban, are 40 de ani şi este deputat din anul 2008 şi membru în Adunarea parlamentară a Consiliului Europei din 2009. În trecut, acesta a deţinut funcţia de consilier municipal în Craiova.

Ionuţ Stroe este deputat din 2008, ales în circumscripţia Dolj. Totodată, el face parte din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei încă din anul 2009 şi este şeful delegaţiei Parlamentului României din anul 2012. Între 2012 şi 2014 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Între 2004 şi 2007 Ionuţ Stroe a fost directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Dolj. Tot din 2004 a fost consilier municipal în Craiova, timp de patru ani. Din 2007 până în 2009 a condus Direcţia de Programe Recreative şi Divertisment pentru Tineret în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Tineret. Ionuţ Stroe a obţinut diploma de bacalaureat în anul 1998, absolvind Colegiul Naţional Carol I din Craiova, profil special de matematică. În 2003 a luat finalizat Facultatea de Autonomatică şi calculatoare din cadrul Universităţii Craiova, unde a obţinut o diplomă de licenţă ca inginer diplomat IT&C. Mai târziu, în 2006 a finalizat şi masterul în cadrul aceleiaşi universităţi, cu specializare în finanţe şi administrarea afacerilor. El mai are şi un certicat de absolvire al Programului e pregătire şi perfecţionare în domeniul relaţiilor internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe – Institutul Diplomatic Român. Totodată, liberalul propus la Ministerul Sportului este licenţiat în drept, având master chiar şi în drepturile omului.

În actuala legislatură, deputatul Ionuţ Stroe face parte din grupul PNL şi este membru în Comisia pentru cultură. Totodată, el deţine funcţia de preşedinte în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovenia.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole