7.3 C
Buzău
sâmbătă, martie 16, 2024

EXCLUSIV | „Doamna de fier”, tentată de Palatul Comunal? Carmen Ichim ar putea intra în cursa pentru primărie

Custom ad 1

Potrivit unor surse, Carmen Ichim, prefectul de Buzău ar putea fi unul dintre contracandidaţii actualului primar, Constantin Toma în cursa de la jumătatea anului viitor pentru Palatul Comunal. Vestea că cel mai important trimis al Guvernului în teritoriu ar fi tentat de fotoliul de primar bucură destul de multă lume, surprinzător, atât din interiorul PSD Buzău, cât şi din rândurile opoziţiei. Dacă informaţia va fi confirmată, singura incertitudine va fi din partea cărei formaţiuni politice va alege Carmen Ichim să se lanseze în cursa pentru Primăria Municipiului Buzău sau dacă va opta pentru o candidatură independentă.

Cine este Carmen Ichim?

Carmen Adrian Ichim pe numele complet din cartea de identitate s-a născut pe 14 martie 1968, este căsătorită cu un fost cadru al Ministerului Afacerilor Interne şi are doi copii. Pe 14 septembrie 1994 şi-a început cariera, ca profesor al Şcolii cu clasele I-VIII din Cochirleanca. În 1996 a devenit inspector de mediu în cadrul Agenţiei Judeţene de Protecţie a Mediului Buzău, funcţie deţinută până în 2002. În 2002 a început ascensiunea spre vârful instituţiilor publice cu activitate în protejarea mediului până în 2017 când a fost investită în funcţia de prefect.

  • 22 de ani de experienţa ca funcţionar public avea Carmen Ichim la momentul învestiri în funcţia de prefect al judeţului Buzău. 12 dintre aceştia au fost în funcţia de comisar şef a Gărzii de Mediu, iar numirea sa a fost făcută în Guvernul Grindeanu, în luna aprilie a anului 2017.
Studii la stat şi vorbitoare de limbi străine

Potrivit CV-ul publicat pe site-ul Instituţiei Prefectului, Adrian Carmen Ichim este inginer în domeniul chimie, după absolvirea Universităţii Politehnice din Bucureşti – Facultatea de chimie industrială (1988-1993); licenţiată în studii juridice după încheierea studiilor (1996-2001) de la Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” şi absolventă a cursului post-universitar „Calitatea, fiabilitatea şi mentenanţa sistemelor tehnice” din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti – Facultatea de electronică şi telecomunicaţii (2000-2001). Carmen Ichim are master în Dreptul intern şi internaţional al Mediului, dobândit în cadrul facultăţii de drept a Universităţii Ecologice din Bucureşti (2006-2008).

Tot din secţiunea „Formare şi educaţie”, mai află că actualul prefect este deţinătorul a mai multe cursuri (perfecţionare în sisteme de operare PC, Managementul achiziţiilor publice, Managementul funcţiei publice, mediator, curs de perfecţionare pentru înalţi funcţionari publici, curs pentru urbanism şi amenajarea teritoriului), participantă în cadrul a mai multor proiecte europene şi deţinătoare a permisului de conducere categoria B din 1988.

Într-o societate în care cunoaşterea cel puţin a unei limbi de largă circulaţie internaţională este imperios necesară, Carmen Ichim vorbeşte fluent engleză şi franceză.

Metamorfoza. Din Carmen Ichim în „Doamna de fier”

Activitatea profesională desăvâşită de cei aproape trei ani petrecuţi în funcţia de prefect au făcut ca în urmă cu doi ani, într-un articol Agora Buzău, Carmen Ichim să devină posesoarea unui apelativ destul de puternic, „Doamna de fier”, împrumutat de la Margaret Thatcher, prima femeie aleasă în funcția de prim-ministru şi lider al unui partid politic major în Marea Britanie, totodată primul premier britanic ales de trei ori consecutiv (1979, 1983 şi 1987). Apelativul nu face referire neapărat la similtitudinile activităţii profesionale a celor două, cât la atitudinea acestora. Pe durata a puţin peste 2 ani şi jumătate, Carmen Ichim nu a realizat nici un compromis în funcţia deţinută, a fost prezentă constant în judeţ, atunci când situaţia a impus-o, a redresat juridic, birocratic şi administrativ nu doar Casa Albă, ci majoritatea UAT-urilor din judeţ.

Avantajele „Doamnei de fier” în cursa pentru Palatul Comunal

Cu o ofertă politică sărăcăcioasă, cursa pentru Palatul Comunal s-ar putea dovedi one man race, la capătul căreia actualul edil, Constantin Toma să îşi adjudece al doilea mandat, dacă actualul prefect va prefera să îşi continue activitatea în fruntea Casei Albe.

Experienţa profesională şi pregătirea, ambele concretizate prin funcţii înalte în aparatul administrativ, faptul că nu a fost implicată în dosare penale, îi asigură actualului prefect „un şifonier fără scheleţi”, în condiţiile în care opoziţia nu ştie pe cine va propune pentru Palat sau va opta în continuare pe candidaţi de meserie şi personalităţi refurbished. Carisma şi atitudinea ar putea face din Carmen Ichim un moment istoric, întrucât palatul din Piaţa Dacia nu a fost reprezentat niciodată în vârful organigramei de o femeie.

„În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, dar și ca funcționar public, mi-am asumat misiunea de a fi permanent un garant al respectării legii și ordinii publice, astfel ca pe primul plan să fie pus cetățeanul și interesele sale legitime.

Privitor la relația cu alte instituții publice, am fost dintotdeauna și voi rămâne un susținător al spiritului de echipă, profesionalismului, disciplinei, rigurozității, onestității și, în virtutea experienței acumulate, afirm cu toată convingerea că, fără satisfacerea acestor deziderate, nu putem crește eficiența actului administrativ.

Trebuie să înţelegem cu toții că timpul nu mai este atât de generos cu noi şi că, prin ceea ce realizăm zi de zi, suntem datori să urmărim nu doar rezolvarea unor probleme de moment, ci stabilitatea pe termen lung a României şi onorarea angajamentelor faţă de oamenii care își pun speranțele în noi.”

Prefect, Adriana Carmen ICHIM – Site-ul oficial al Prefecturii Buzău

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente