11.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

FINANŢE | ANAF. Fişier standard de audit de taxe pentru toţi operatorii economici

Custom ad 1

Pana la finalul anului 2020, Agentia Nationala de Administrare Fiscala intentioneaza sa implementeze SAF-T (Fisierul Standard de Audit). Aceasta masura urmeaza sa se aplice tuturor operatorilor economici si va fi pusa in aplicare cu ajutorul fondurilor europene.

Noua masura va permite schimbul electronic de date contabile de la contribuabili la ANAF sau la auditori externi, fiind deja utilizat in mai multe tari din Europa.

Implementarea Fisierului Standard de Audit (SAF-T) poate fi privit drept o structura standardizata a informatiilor relevante pentru controalele fiscale in vederea reducerii costului conformarii pentru societati.

Mirela Călugăreanu, şef ANAF. Sursă foto: Adevărul.ro

Mirela Calugareanu a promis inca de cand a preluat stafeta de sef ANAF ca are in plan implementarea unui sistem pilot care presupune schimbul de informatii intre contribuabilii mari si autoritatea fiscala. In plus, mai doreste sa implementeze cat de curand si alte masuri –  infiintarea directiei generale de analiza de risc, infiintarea scolii de fiscalitate pentru angajatii ANAF prin care se urmareste imbunatatirea cunostintelor si abilitatilor personalului din cadrul Fiscului privind utilizarea aplicatiei informatice si a metodologiei specifice.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente